Nood en deugd

Ons grasveld zou dit voorjaar op de schop gaan, maar dat hebben we gezien de omstandigheden maar uitgesteld tot ergens in september. De plek waar ooit een trap was hebben we nu maar tot moestuintje gebombardeerd. Eerste zaadjes (pompoen en courgette) zitten in de grond, de rest wordt nog even vertroeteld in kleine kasjes op de vensterbank.

Ik word – gelukkig – nog altijd blij van buiten te drogen hangende was. Vandaag geen last van mestgeuren, dat scheelt, dat maakt nog gelukkiger.

Schuurtje is opgeruimd. Een van de weinige voordelen van het hebben van heel wat vrije tijd ….. Wie oh wie zou daar in dat hoekje hebben gebivakkeerd? Gezien de vele lege doppen was het er erg gezellig ๐Ÿ™‚

Planten zijn allemaal voorzien van nieuwe behuizing.

Breiwerk schiet minder op dan ik had bedacht. Dat wil zeggen dat ik me nog niet echt verveeld heb de laatste tijd. Of erg veel tv heb gekeken …….

Onze Kreis, waar erg veel Corona zieken waren en zijn, wordt onderzoeksterrein voor deskundigen. Wie weet wat daar voor goeds uitkomt.

Verder gaat hier alles zijn gangetje. Blijf gezond! ๐Ÿ™

18 Reacties op “Nood en deugd”

 1. Van jouw breiwerk en tulpen in de juiste kleur, word ik op afstand ook blij. Leuk dat je een moestuin begint, pompoen en courgette zijn zulke dankbare groeiers. Ook hier geen verveling en weinig tv. Je zou bijna vergeten waarom we ineens zo op ons zelf teruggeworpen zijn.

  Like

 2. Ben ook op mijn manier druk bezig. Blog er later over. En hopen dat de courgettes goed groeien. Belangrijk dat we ook gezond blijven. Dus goed eten ๐Ÿ˜ท๐Ÿ€

  Like

 3. Heerlijk, de was buiten drogen. Bij mij heel vaak, want ik heb geen droger. Vandaag gordijnen gewassen en gedroogd, ging supersnel

  Like

 4. Ik zou het nu net hรฉt uitgelezen moment vinden om het grasperk aan te pakken. Lekker veel tijd voor doe-het-zelvers!

  Het tafeltje waar je kamerplanten op staan, vind ik prachtig wegens de vintage look. ๐Ÿ˜‰ Mogelijks is het ook daadwerkelijk een object uit de sixties.

  Like

 5. Heerlijk om in je tuin bezig te zijn en dan op een plek waarvan de meesten alleen maar kunnen dromen, prachtig. Blijf maar lekker bezig, goed voor geest en lichaam.

  Like

 6. Wat een fantastisch geweldig prachtig uitzicht, damn daar zullen mensen jaloers op zijn! Al 2 dagen last van mijn maag door die mestlucht, gelukkig is dat alleen in het voorjaar.

  Like

 7. Aanpassen is het enige wat we kunnen doen. En bezig blijven.
  Mijn dagen zijn weinig anders dan anders. Ik heb maar een beperkte hoeveelheid energie; het is niet anders.
  Van de week wilde ik het bed luchten, deed het raam open…en trok het weer dicht. Dat luchten moest maar even wachten. Het stinkt niet, het ruikt anders (-: Wat woon je toch mooi!

  Like

Reacties zijn gesloten.