vrijdag de dertiende

Om te beginnen: ik ben niet bijgelovig. De titel van de blog is gewoon een weergave van dag en datum.

Ik ben lichtelijk verkouden. Kuch zowat de hele dag en blijf dus maar binnen. Had ik ook wel gedaan zonder opgelegde maatregel van bovenaf trouwens. Alhoewel ik gisteren wel nog boodschappen heb gedaan. Ik verwonderde me toen nog over de mevrouw voor me die alvorens de supermarkt in te lopen uitgebreid haar winkelkarretje en handen trachtte te ontsmetten en vervolgens gebreide handschoenen aantrok, onderwijl enigszins schichtig om zich heen kijkend.

Ik voel geen behoefte om door een of andere grote winkel te struinen op zoek naar dingen die ik toch niet nodig heb. Gelukkig maar dat ik ook geen neiging tot hamsteren voel. Enige waar ik nu veel behoefte aan heb is lekker weer, zon, fijn werken in de tuin. Zit er niet echt in. Gazon moet nodig gemaaid worden maar de bodem is te nat.

Dankzij het slechte weer tot nog toe hou ik me bezig met een nieuw handwerk(je). Dit keer een brei- in plaats van haakwerk, wel alweer een deken. Ik ben nu eenmaal fan van grote projecten. Het haken van pannenlappen was een prettige onderbreking 😀

30 Reacties op “vrijdag de dertiende”

 1. Gezellig. Wat heb je daar ook een prachtig uitzicht!
  Ik kuch ook, maar dat heb ik altijd deze periode. Het is allergie voor de voorjaarsbloeiers, maar daar hoor je nu niemand over… Gelukkig weet ik wat ik heb. We houden het hier ook gezellig binnen.
  Geniet van je breiwerkje en het schitterende zicht op de velden.

  Like

 2. Een beetje handwerken, thee met honing binnen handbereik en een rustgevend uitzicht. Jij knapt vast weer snel op.😘

  Like

 3. Het is de tijd van het jaar. Maar tegenwoordig zijn we allen sneller bang, niet onterecht natuurlijk.
  Fijn dat je je zo leuk binnen kan bezig houden. Buiten lezen lukt me dit niet zo goed.
  Wat heb jij een mooi Buitenbeeld!

  Like

 4. Ik ben er gelukkig even op uit geweest gisteren. Ook niet helemaal fit, maar wat extra vitamine zon kan geen kwaad.

  Geliked door 1 persoon

 5. Gewoon lekker thuis blijven en hopen dat het niet erger wordt toch? Ik heb standaard een flinke voorraad in huis en hoef niet naar de supermarkt voorlopig.

  Like

 6. Van dat gekuch wordt je hondsmoe dus lekker thuis blijven zal niet zo moeilijk zijn;-) Breien is leuk, maar helaas heeft een trui breien geen zin als je het doet om de prijs te drukken.

  Like

 7. Ik ben eindelijk van het hoesten af.
  Onze oppasdagen op de kleinkinderen zijn gecanceld omdat de kinderen bang zijn dat zij ons besmetten. Heb dus ineens zeeën van tijd om allerlei handwerk projecten af te maken.

  Like

 8. Vandaag de ganse dag buiten gewerkt. Heerlijk met dat (water)zonnetje. Maar als ik jouw schrijfsel lees, was het dus niet overal zo fraai.
  Dikke troost: er is beter weer op komst voor volgende week!

  Like

 9. Mensen lijken wel wilde dieren met dat hamsteren. We komen toch niets te kort. Supermarkten bijven open. Van het weekend wordt volgens mij wel redelijk weer.

  Love As always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 10. Vandaag even buiten in de wind gelopen en morgen gaan we weer. Ik heb wel een kuchje maar dat is is gewoon mijn allergie voor het een en ander. Jij zit heerlijk daar.

  Like

 11. Wat een mooi uitzicht heb jij! Daarvan word je elke dag blij wakker.
  Hoe vaak ik de afgelopen weken met de hond in de regen heb gelopen! En vandaag scheen de zon, heerlijk.
  Een deken, wow, ik ben onder de indruk. Laat je af en toe zien hoe ver je vordert?
  Beterschap!

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: