nieuwe week, nieuwe kansen

Ik was wat ziekjes, werd gelukkig snel weer beter zonder manlief aangestoken te hebben en dus togen we zoals gepland weer richting Oostenrijk. Deels op de vlucht voor carnaval maar meer omdat we het gewoon fijn vinden om daar onze tijd door te brengen.

Daar aangekomen begon ik gelijk met wassen. Onze jongste was een weekje met vrienden in onze stek geweest en had er geen tijd voor gehad. Haha. Mama hotel ook in den vreemde dus. Gelukkig kon alles fijn buiten drogen, heerlijk.

Op de weinige dagen dat het niet regende (ja, ook daar ….) of sneeuwde of gewoon bewolkt was waren de luchten prachtig. Goed te zien dat er nogal flink gevlogen wordt boven de Alpen

Ik zwabberde eens onder een kast en daar kwamen alras de elastiekjes tevoorschijn waarmee kater van middelste zo graag speelt als ook hij in Oostenrijk is.

We kregen vrienden te logeren en gingen met hen onder andere naar Saalbach,

naar het einde van het Glemmtal

en naar Kitzbühel.

Als “dankeschön” (het is een Duits stel) kreeg ik een prachtig boeket.

Toen ze weer weg waren waste ik maar weer eens een (bed)was.

Intussen probeer ik me niet al te ongerust te maken over datgene wat zich op korte afstand van thuis afspeelt. (bron foto: 1limburg)

18 Reacties op “nieuwe week, nieuwe kansen”

 1. ‘Op de vlucht voor carnaval’ … ik kan er mij niets bij voorstellen want het wordt hier niet gevierd, maar mijn zus woont in Aken en daar vieren ze ook een hele week. Zij gaat dan ook altijd op de vlucht.

  Like

 2. Het nieuws is inderdaad minder nu net over de grens. Een vriend van mij woont daar en stuurt me de meest recente berichten door. En die zijn niet best in de regio Heinsberg waaronder Gangelt in het bijzonder.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik snap echt niet dat we allemaal zo meegaan in die angst om het Coronavirus. Ja, inderdaad als je direct geraakt wordt, dan heb je (wellicht, want bijna iedereen geneest of heeft een milde vorm) een probleem. We laten ons opnaaien door de media en elkaar. Aan de gewone griep overlijden jaarlijks in Nederland veel meer mensen.

  En dat die besmettelijk is, dat weten we inmiddels. Het begon met mij, nu is de oudste heel ziek en de jongste en manlief beginnen te kwakkelen.

  Like

  1. Ik weet het, je hebt volkomen gelijk. Maar het kwam dichtbij, ze spraken zelfs over afsluiten van een of meerdere dorpjes van onze gemeente voor de buitenwereld. Collega van mijn man en haar gezin zitten momenteel nog in quarantaine. Maar verder, ach, ik laat het maar op me afkomen. Heb wel extra houdbare melk gekocht 😉

   Like

 4. Heerlijk zo’n stek in de sneeuw, maar best bewerkelijk door alle bezoek.
  Tja, dat virus, me er druk over maken zal niet helpen, dus maar niet. Dat doe ik ook nooit tijdens een griep epidemie en dit is niet héél veel anders.

  Like

 5. Ja dat virus kan nog wel eens narigheid veroorzaken omdat we hier zo dicht op elkaar zitten en de staat wil dat we allemaal blijven werken zelfs als het de school is waar een besmetting plaatsvond. Je hebt een mooie vakantiestek!

  Geliked door 1 persoon

 6. Jullie hebben daar echt een heerlijke stek! Ga en geniet zoveel mogelijk. Heel lief, dat fleurige boeket. Ze hebben zich welkom gevoeld.
  Mijn dochter is voor een week in Oostenrijk: wintersport. Hard voor gewerkt bij het Kruidvat in spaarzame uren.
  Het nieuwe Coronavirus verschilt alleen van de gewone griep omdat er geen vaccin tegen is. Het is zelfs minder besmettelijk en minder zwaar.
  Maak je niet te veel zorgen!
  Lieve groet ♥

  Like

Reacties zijn gesloten.