Weer eens glutenvrij,

dus sla maar over indien niet van toepassing 😉

Bij de Jumbo hebben ze sinds kort een eigen merk glutenvrije producten, ‘lekker vrij van gluten’, met officieel glutenvrij logo:

Keurmerk ‘Crossed Grain’
Omdat het van essentieel belang is dat de producten echt geen gluten bevatten, zijn de Lekker Vrij van Gluten producten gecertificeerd door de NCV en te herkennen aan het internationaal erkende Crossed Grain keurmerk. Andrea Wesselius, licentiemanager van de NCV: “Door te kiezen voor dit keurmerk kunnen klanten van Jumbo in één oogopslag zien dat ze met zekerheid een glutenvrij product te pakken hebben. We zijn ontzettend blij met deze keuze, want deze nieuwe lijn mét dit keurmerk brengt onze droom dichterbij: een glutenvrij dieet betaalbaar en toegankelijk maken voor iedereen.” 

Uiteraard moest en zou ik de stroopwafels proberen, en lekker dat ze waren!

Mijn jongste moest in Aken zijn en vond het goed dat ik meeging. Uiteraard trakteerde ik hem en mijzelf op koffie en een overheerlijk stuk glutenvrij gebak bij Isabella

Het loont zich om af en toe van de geijkte paden af te wijken, en dus liep ik een andere route dan normaal door de Edeka supermarkt (Duitsland) en kwam ik een merk glutenvrije knäckebröd tegen dat ik nog niet kende. Ik kocht de soort met haver. Ben er niet echt kapot van eerlijk gezegd, maar vind het wel prettig om te kunnen kiezen 😀

Dat er nu ook glutenvrij brood en broodjes van het merk Poensgen wordt verkocht bij de Edeka schreef ik al eerder. Recent probeerde ik de haverbroodjes na ze eerst kort in de broodrooster opgewarmd te hebben. Resultaat: lekker. Makkelijk om in voorraad te hebben want lang houdbaar.

Tot slot wil ik nog even mijn ergernis spuien:

Bah, wie doet zoiets toch ….

18 Reacties op “Weer eens glutenvrij,”

 1. Oh dat laatste, dat is elke dag raak hier in de straat, flat en wij moeten dumpen op vaste plekken, ooit hadden we gewoon containers, maar dat is nu onder de grond geworden. Vaak zit de deksel vast, en dan staat alles ernaast. Ik heb net staan kijken, ook al mag dat niet, hoe ze grof vuil hebben opgehaald, wat gedumpt is zonder bellen of afspraak, er hangt echt een groot bord bij met nummers en al, maar ja…

  Vorige week, mijn LIefste brengt onze vuilnis weg, dumpt het, er komt een man aanlopen, dumpt zijn zak, loopt weer vast, Liefste probeert het nog open te krijgen, en wat denk je? Die man kwam niet uit de flat, maar van de overkant, de koophuizen waar ze 3 containers in de tuin hebben staan en dan nog illegaal dumpen in de algemene dump voor de flat bewoners, tijd voor pasjes!

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Op mij n.v.t. maar ik las het toch, ik ken wel mensen die glutenvrij moeten eten. Extra adressen en tips zijn altijd welkom.

  De rotzooi aan vuilnis maken we hier in het dorp niet mee maar in de bossen..
  om te huilen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Op mij wel van toepassing, dus ik ben heel blij met je blog ;-).
  Ik ben benieuwd naar de producten van de Jumbo, ben er nog niet geweest sinds ze in het assortiment zitten. Ik heb het idee dat ze uit dezelfde fabriek komen als de Vrij van producten van de Albert Heijn, zijn immers bijna allemaal dezelfde producten.

  Like

 4. Ik ben zo’n mazzelaar die alles mag en kan eten, wat ik natuurlijk toch niet doe omdat ik ook wél m’n voorkeuren heb. Onbegrijpelijk dat mensen de rommel naast de bak neergooien, zelfs als de bak vol is , neem de zooi dan nog even mee terug.

  Like

 5. Ik verbaas me er elke keer weer over. Helemaal op plekken waar afval in containers gedaan moeten worden is het vaak raak. Maar ook mensen die gewoon wat op de grond gooien.

  Die glutenvrije producten, dat is wel prettig voor je dat je het steeds hoe meer plekken kunt krijgen.

  Love As Always
  Di Mario

  Like

 6. Het is geweldig dat er steeds meer aandacht komt voor mensen die glutenvrij moeten eten en er meer smakelijke producten worden gemaakt. En die betaalbaar zijn.
  Dat gebakje ziet er lekker uit!
  Als die mensen die die rommel achterlaten, de troep in hun eigen huis gooien, hebben wij er geen last van, bah.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: