oppas

De een is of wordt oppas oma en de ander wordt gevraagd om af en toe hetzelfde te doen maar dan op een pup. Ik dus. En dat terwijl ik helemaal geen hondenliefhebber ben. Ben eerlijk gezegd best wel bang voor blaffende (en wie weet bijtende viervoeters) maar ach, als je dit snoetje ziet ben je zo verkocht. Ik incluis. Dus toen middelste vroeg of ik een hele dag wilde oppassen op zijn jonge viervoeter heb ik direct volmondig ja gezegd. Kreeg een vel vol met instructies van hem, plus het nodige voer, hondenkoekjes, bench, speeltjes, dekentje, riem, poepzakjes etc. Wat dat betreft nauwelijks verschil met een baby ….

Middelste had haar gisteravond hier afgezet en dus liep ik vanmorgen al voor half acht met een eigenwijze pup door onze straat. Eerste plasje ging net goed, we waren amper de deur uit ….. Het commando ‘plasje doen’ was al niet meer nodig. Nu nog de grote boodschap. Een – wat ik als Nederlandse toch normaal vind – ‘doe maar een poepje’ gaat echt niet want ze is Belgisch ….. en een poep in het Vlaams heeft een nu eenmaal een andere betekenis dan in het Nederlands, dus zeg ik zachtjes: ‘doe maar kakje’ en ben ik blij dat niemand behalve de hond me kan horen. Zo’n pup maakt al flinke keutels trouwens, gelukkig gaat ze er na afloop er niet in staan. Netjes opruimen en weer naar binnen. Fase 1 van het briefje kan al bijna worden afgevinkt. Nu nog natje en droogje en dan weer de bench in.

Na twee uur wederom hetzelfde liedje: plasje, kakje, iets langer wandelen en vervolgens nog even spelen in de tuin en weer (dit keer onder protest ….) de bench in. Dat was fase twee.

Nu nog zo’n 8 uur te gaan voor middelste haar komt ophalen …..

36 Reacties op “oppas”

 1. Wat een leuk verhaal.
  Ja, je smelt voor een jong dier, meestal speels en blij en als het ook nog gehoorzaamt is het oppassen een gezellige gedoe.

  Like

 2. De hond vraagt veel , maar je krijgt er ook veel voor terug. Net zoals bij een kind. Zoonlief heeft drie honden, dat is in mijn ogen wel van het goede teveel😉

  Like

 3. Echt een plaatje van een hond ♥ Natuurlijk zorg je daarvoor. Is het een Rhodesian Ridgeback? Dan wordt mevrouw een joekel (-:
  Een hond geeft je zoveel liefde terug…onbeschrijflijk.
  Lieve groet.

  Like

 4. En jij vond het gek dat ze haar bench niet meer in wilde? Wat een feest bij oma!👍🏼

  Like

 5. Jonge honden zijn zó leuk, maar ook bewerkelijk dat is waar. Volgens mij hoef je honden niet te “bevelen” te plassen of te poepen, dat doen ze echt wel als ze moeten. Dat ze ook aan de bench wennen is wel prettig al moeten het natuurlijk niet voor de hele dag zijn . Maar fijn voor als je zonder hond weg moet.

  Like

 6. Wat een schatje.
  En, ben je om? Wil je ook een hond?

  Ik moest nooit iets van katten hebben, tot ik moest oppassen op die van mijn dochter (3 weken lang notabene!). Toen ze haar kat kwam halen, wilde ik ze al niet meer teruggeven, zo gehecht was ik eraan. Op dat moment heb ik besloten om een kat te nemen. Ondertussen heb ik er al twee.

  Hopelijk moet ik nu niet op zo’n lief hondje passen, anders wil ik er vast ook een.

  Like

 7. Ik ben ook wel huiverig voor honden, zeker sinds een grote zwarte bouvier mij in de bil beet en ik een tetanus injectie moest.

  Maar sommige honden zijn wel oké.

  Like

 8. Wow, terwijl ik las, dacht ik nog, kleine hond… maar dan die foto, wow! hahahaha, dat gaat een grote worden!

  Ik snap je helemaal trouwens wat betreft honden, ben er niet bang voor zelf, maar het gedoe van uitlaten en zo, het is niet exact hetzelfde, maar het lijkt er zeker op of je een kind in huis hebt die moet eten, drinken en zo nu en dan uitlaten… Door weer en wind ook…

  X

  Like

   1. Och ja, whahaha heel erg… zeker als ze ook nog in ganzenstront of een visgraat hebben liggen rollen, pffffffffff ook gehad met Lycos, de golden retriever van mijn ouders.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: