voordeel vs nadeel

Voordeel: toen ik laatst weer eens in Aken was had ik in een wolwinkel een Schnäppchen, een prettig voordeel: vier mooie bolletjes garen in mijn favoriete kleur, okergeel, afgeprijsd voor maar € 1,50 per stuk.

Ik wilde er een omslagdoek van breien, zou net kunnen lukken met 200gr volgens de verkoopster. Nu nog een bijpassend patroon vinden. Na een tijdje zoeken vond ik er een. Nadeel: ik zou volgens dat patroon twee extra bolletjes nodig hebben. De foto van mijn toekomstige omslagdoek was echter zo mooi dat ik het erop waagde, desnoods kon ik iets doen met een afwijkende kleur.

Voordeel: ik vond een paar dagen later in mijn favoriete wolwinkel nog een 5e bolletje, precies van het goede merk en in precies het goede verfbad. Boffen dus.

Nadeel: dit ene bolletje was duurder dan de vier eerder gekochte samen …..

Een verder nadeel was dat zo ik zo ongeveer nul snapte van het patroon. Zal wel aan mij liggen …. en dus haalde ik keer op keer uit waar ik avond aan avond op had gepuzzeld. Ik snapte gewoon niks van datgene dat toch niet zo moeilijk kon zijn? Enfin, na weer een keer alles uitgehaald te hebben vereenvoudigde ik het geheel.

Voordeel: dankzij dit vereenvoudigen had ik nu genoeg aan de vier-plus-een bolletjes 🙂

En nu is het klaar:

En ja, ik weet het: er zit een foutje in. Maar dat is niet erg, tenminste ik vind het niet erg. Het is handwerk, mijn handwerk 🙂

31 Replies to “voordeel vs nadeel”

 1. Gebreid, ik zou hem hebben gehaakt, maar misschien had je even zin in iets anders. Hij is leuk geworden, incluis fout 😉

  Zo weet je altijd dat het de jouw is 😀

  X

  Like

  1. Dat was telkens in het begin, met zo’n 80 steken op de naald, uithalen was toen niet tragisch. Maar daar waar de fout zit zaten er al zo’n 280 steken op de naald. Toen was uithalen zelfs voor mij geen optie meer 🙂

   Like

 2. Is het niet zo dat je dat altijd blijft zien aan het garen dat (meer dan eens) is uitgehaald?

  Like

 3. Goed gezegd: míjn handwerk. Dat foutje hoort in het patroon. 🙂
  Je geduld bewonder ik, 80 steken….pffff..
  En dan nog uithalen ook.

  Like

Reacties zijn gesloten.