‘t blijft anders zo stil hè

en daarom maar weer eens gezocht naar inspiratie in mijn uitgebreide verzameling foto’s.

Dit is een afbeelding van het oude gemeentehuis van Sittard, voorzien van commentaar van mijn schoonvader. Het was de plek waar hij als ambtenaar aanwezig was werkte tot medio 1967. Het gebouw werd dat jaar afgebroken omdat Sittard zo nodig een VenD op die plek wilde (laten) neerzetten. In plaats van het mooie pand kwam een (lelijk) grijs gebouw dat inmiddels al weer een aantal jaren leeg staat tot er ooit duidelijk wordt wat ermee gaat gebeuren. Nog meer horeca? Nog meer leegstaande winkelpanden? Woningen? Tijd zal het leren …

Ik hou van het rondstruinen door tuincentra, ik hou van oranje en ik hou van viooltjes, da’s wel duidelijk

Voor kleinkindje nummer drie van mijn schoonzus ging ik flink aan de haak. Resultaat: geslaagd, al zeg ik het zelf. Gelukkig moest er toevallig een berkenboom geveld worden in onze tuin, daardoor zijn het geslaagde stelletjes.

Naast de vele granny squares voor het kerstboomproject zag ik kans om ook nog een kussen voor op onze bank in de woonkamer te haken.

Ik vond het wel leuk om de voor- en achterkant verschillend af te werken. Voor de nodige bankvariatie zogezegd.

Hier word ik blij van:

en van haakmiepennieuws in de kranten ook (bron: De Limburger)

Inmiddels ben ik weer flink aan de haak maar dat is nog even niet geschikt voor publicatie 🙂

34 Replies to “‘t blijft anders zo stil hè”

 1. Dat is een gezellig logje, ga zo maar door.
  Zonde van het gemeentehuis in Sittard. Het is een te grote klus, anders zouden jullie samen een nieuwe in elkaar kunnen haken.😏 Al was het maar in het klein, als een grote kerstboom mogelijk is…
  Het idee van de plankjes is een vondst.
  Dat er (hopelijk) een geneesmiddel voor MS aankomt is geweldig!

  Geliked door 1 persoon

 2. Geweldig, en hier gaat van het voorjaar denk ik, ook een wilg om, ik zat er ook al aan te denken, van die schijven…. maar even zien hoe dat gaat straks.

  Dat je blij wordt van de krantenberichten snap ik ook. Hier ook aan de haak weer, dit keer voor de vogels en voor mijn cadeau dochter, ga ik zo weer mee verder, nu het nog iets licht is.

  X

  Like

  1. Wat ontzettend jammer van dat mooie gebouw van het gemeentehuis. Ik kan wel janken om zulke verkeerde beslissingen. Eigenlijk zou men nu dat V&D beton moeten slopen en het gemeentehuis heropbouwen.

   Like

 3. Je had hier natuurlijk met gemak drie logjes van kunnen maken al gaat het in grote lijnen wel helemaal over haakwerk. 😉
  Je maakt heel creatieve dingen met prachtige kleuren. Logisch dat er zo’n mooi artikel over de kerstboom geschreven werd, de boom overtrof mijn stoutste verwachtingen.
  Wat zou het mooi zijn als dit onderzoek ook echt een doorbraak gaat veroorzaken in het voorkomen/genezen van MS.

  Like

 4. Het nieuws over MS is echt fantastisch! Je laatste regel is raadselachtig maar ik heb een vaag vermoeden (maar ik spreek het nog niet uit). De kraamcadeautjes zijn super en ook het kussen is prachtig. Leuk, zo’n verzameling berichten in één blog.

  Like

 5. Zou mooi zijn als ze iets hebben voor mensen met MS.
  Kijk, Hans zullen ze er ws niet meer mee kunnen helpen, maar alle anderen, wie weet!!

  Like

 6. Shirel is druk aan het oefenen met haken. Ik zal haar eens dat kussen laten zien. Misschien maakt ze nog een mooi kussen voor ons.

  Love As always
  Di mario

  Like

 7. Je blog wel gelezen, maar nog niks gereageerd. Of het niet kon en nu wel weet ik niet. Die beertjes zijn schattig en de kussens kunnen zo in een Goed Wonen blad. Dat nieuws over MS is veelbelovend, maar eerst maar eens zien hoe het uitpakt. 🤗

  Like

 8. Hier kan ik ook reageren, maar niet onder de twee nieuwere blogs. Ik vind je koppen op dat hout geweldig en dat stadhuis……………….. Het doet pijn aan mijn ogen, te weten wat voor gedrocht er in plaats van dit prachtige monumentale pand is gekomen.

  Like

  1. volgens mijn schoonvader voldeed het gemeentehuis niet meer aan de eisen (van die tijd) maar om het dan maar gelijk af te breken. Maar ja, VenD binnenhalen was heel belangrijk ….

   Like

 9. Hoi Inge, Ben er achter. Ik kan alleen maar reageren met het WP account terwijl bij reacties Googleaccount wordt aangeboden. Met groeten Ton

  Like

Reacties zijn gesloten.