‘t is me een weekje ….

Gisteren hoorden we dat het vervolg van de verbouwing van ons huis vertraging oploopt. Daar waar ik aanvankelijk vol vertrouwen uitging van de laatste puntjes op de i ergens in oktober, hetgeen we eind september maar aanpasten naar ‘ruim voor de kerst’ wordt het nu ergens (op z’n vroegst) eind januari.

Ach, er bestaan ergere dingen zal ik maar zeggen.

Las deze week op de blog van Priscilla dat ze eind oktober veel te jong is overleden ….. Ze was weliswaar geruime tijd ziek maar haar dood kwam heel erg onverwacht. Ze laat twee nog erg jonge kinderen, Casper en Calista, en haar partner achter.

Deze week is het twaalf en een half jaar geleden dat mijn beste vriendin overleed aan de gevolgen van kanker. Ook veel te jong. Vandaag zou ze haar 59ste verjaardag vieren als ze nog leefde.

Vanmorgen sprak ik een jonge vrouw die van de zomer te horen heeft gekregen dat ze borstkanker heeft. Ze kiest ervoor om zich niet regulier te laten behandelen en is daar heel stellig in.

Dus ik klaag niet over een verbouwing die heel wat langer duurt dan gedacht. Ik geniet van het leven ….

26 Replies to “‘t is me een weekje ….”

 1. Ach Inge, het is allemaal zo peanuts (jouw verbouwing, mijn kapotte afzuigkap) als je dit soort vreselijke dingen hoort of leest. Een paar dagen geleden vernam ik dat de man, die al heel wat jaren ons huis schoonmaakt aan de buitenkant, plotseling is overleden. Net 46 jaar, herseninfarct met daar meteen een hartaanval op: weg! Vrouw en twee nog jonge kinderen achterlatend. Zo verschrikkelijk!

  Like

 2. Alles is relatief als de dood om de hoek kijkt. Ook in mijn omgeving worden we daar momenteel veel mee geconfronteerd. Laten we inderdaad genieten van het leven, het liefst met volle teugen!

  Like

 3. Ja Inge, ook wij ervaren ernstige ziekte in de familie en de dood door een verschrikkelijk ongeluk afgelopen week van een meisje wat ons heel na stond. Leef het leven en geniet, als is het van hele kleine dingen.

  Like

 4. Alles wordt zooooo relatief in het kader van zoveel onmacht en zwaar leed.
  Jammer genoeg beseffen we het vaak te laat…..
  Jij gelukkig niet.

  “Das Glück zu haben ist Himmelsgunst; Es recht zu genießen ist Menschenkunst.”

  Geliked door 1 persoon

 5. Je hebt gelijk. Wat voor ons een “probleem” is, is in vergelijking met zulke zorgen een “dingetje”. Laten we van het weekend genieten…..

  Geliked door 1 persoon

 6. Ach wat een heftige gebeurtenissen allemaal, de dood waard al enige tijd rond in blogland. Dan lijkt een uitlopende verbouwing inderdaad meteen minder erg.
  Goed dat je daar oog voor hebt al blijft het natuurlijk evengoed wel vervelend om met de kerst niet uit de rommel te zijn.

  Like

 7. Grrrr, ik kan hier niet meer ‘normaal’ reageren. Dus via mijn oude alias, maar dat vind ik niet leuk

  Aan de andere kant :peanuts bij hetgeen jij hier beschrijft natuurlijk. Soms is het leven keihard helaas.

  Like

 8. Natuurlijk kan het even een teleurstelling zijn als het niet meteen doorgaat, maar je moet zeker je leven er niet door laten beïnvloeden. Wees blij met de dingen die je hebt.

  Love as always
  Di mario

  Like

 9. Met zoveel slecht nieuws sta je ineens weer met beide benen op de grond. Of je wilt of niet. Maar ik begrijp dat je je teleurgesteld voelt. Dat mag ook!
  Lieve groet.

  Like

 10. pfffffffffff dat is altijd heftig nieuws, ziek of niet ziek… het is altijd onverwacht en te snel, been there…

  Gek genoeg, had ik het er nog over het afgelopen weekend met Liefste, als het mij overkomt? Laat mij dan ook maar gaan, dan heb ik een mooi leven gehad en weet ik, dat ik in liefde zal gaan… en dan lees ik dit en denk… je weet het nooit…

  X

  Like

Reacties zijn gesloten.