zo zonde

Al zo lang ik me kan herinneren was het een vast gegeven in de Brandstraat van Sittard: damesmodezaak Van Neer Eyckeler. Soms kwam ik er om even te neuzen, soms om iets te kopen wat ik mooi vond en wel of niet nodig had. En nu gaan ze sluiten, na bijna 125 jaar, het faillissement is al aangevraagd. Triest. Voor de familie, voor de personeelsleden die al tientallen jaren in dienst waren en voor de stad, want alweer een winkel weg.

Zij, de eigenaar en zijn vrouw, en wij hebben een aantal dingen gemeen. Zo waren onze ouders kennissen van elkaar (en was mijn moeder een zeer, zeer goede klant), zaten een aantal van onze kinderen bij elkaar in de klas en zijn wij moeders “gezegend” met MS.

(bron: Google streetview)

21 Replies to “zo zonde”

 1. Het is waardeloos dat dit soort zaken kapot gaan. Of ze moeten mee met goedkope rotzooi inkopen of ze gaan eraan. Primark wordt meer gewaardeerd. Jammer.

  Like

 2. The world is changing, that’s for sure. Zonde is het wel. Al moet ik zeggen dat ik zelf ook de kleinere (doorgaans duurdere) winkels links laat liggen.

  Like

 3. Hier van hetzelfde laken een pak. Alleen nog winkelketens. H&M, HEMA, Blokker (hoe lang nog?), Kruidvat enz. Leuk is anders……

  Like

 4. Triest. Het straatbeeld wordt tegenwoordig door overal dezelfde winkels. Dat maakt het winkelen voor mij al bij voorbaat niet meer leuk. Al jaren niet meer. En toegegeven: ik koop praktisch alles online, dus dat helpt ook niet erg om deze familiewinkels in stand te houden.

  Like

 5. Ik snap er werkelijk waar geen snars van, hoe het nu gaat, winkels sluiten, horeca komt overal, nog even en het is alleen maar horeca, die overigens voor velen te duur is, kortom, hoe kan het toch, dat zij wel on track blijven, en winkels als deze moeten sluiten, ik weet internet, maar toch, hoe dan met die te dure horeca…. hoe kan het, dat mensen daar wel voor op pad kunnen gaan, waar je overl kommer en kwel hoort en touwtjes aan elkaar moeten knopen.

  Ik snap er werkelijk waar geen ene moer van.. sorry, ik blijf dan toch Amsterdamse denk ik 😉

  X

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.