mijn schoonvader

Ik ken mijn schoonvader sinds 1977, in dat jaar kreeg ik namelijk verkering met zijn zoon. Da’s al een lange, lange tijd geleden. Toen was hij nog jong, mijn schoonvader, 51 jaar pas, maar in mijn jonge ogen al heel erg oud …..

Nu is hij pas echt oud, bijna 93.

Sinds begin dit jaar wonen hij en mijn schoonmoeder niet meer zelfstandig in hun huisje maar op een plek waar – in onze ogen – de best mogelijke zorg is voor hen beiden. Gezien het feit dat mijn schoonmoeder dementerende is en absoluut niet meer thuis kon wonen waren we erg blij dat we een plek voor ze hebben gevonden waar ze beiden naartoe konden. Maar mede doordat hij een heel erg (lastige …) oude boom is die is verplaatst heeft hij er heel erg veel moeite mee: met het verhuizen, met de nieuwe plek, met de verzorging, met de zorg, met het eten, met de dagbesteding van zijn vrouw, met het alleen zijn als zij er niet is, met het samenzijn als zij er wel is, en verder met alles (en dat is veel …) wat in zijn ogen niet goed is …..

Enfin.

Bij het leegruimen van het huis kwamen we onder andere dit tegen, en dat is de moeite van het bewaren waard. Staat er ook op: bewaren 😀

18 Replies to “mijn schoonvader”

 1. Een herbarium! Mooi dat het er nog is. En je schoonvader ken ik niet, maar ik begrijp wel dat het, zeker voor iemand die zijn zaakjes altijd zo goed geregeld heeft, heel moeilijk is dat je geen grip meer hebt op je leven. Dat dingen voor je geregeld worden…..

  Like

 2. Dat is dan weer aandoenlijk.
  Dat die knorrepot zoiets moois bewaard had, de plakbandjes nog vast. Roerend.
  Weet hij dat het er nog is?

  Wij hadden ook een herbarium in de brugklas maar dat zag er niet zo goed uit als dit.

  Like

 3. Ik heb ook ooit zo’n herbarium gehad. Door allerlei oorzaken is dat waarschijnlijk ooit weggegooid. Het was destijds ook mijn trots. Mijn ouders hadden andere ideeën.

  Geliked door 1 persoon

 4. Het blijft een heel lastige ziekte om de juiste zorg voor te vinden, die is er zelfs vaak niet. Het zou voor veel partners van dementerenden veel schelen wanneer men i.p..v. dagopvang nu eens nachtopvang op dezelfde basis zou organiseren, het zijn de nachten die de partners opbreken, niet de dagen.

  Like

 5. Prachtig, dat herbarium. Ja, wat moeilijk voor zo’n man, ben je zo oud en komt er zoveel op je af.

  Like

Reacties zijn gesloten.