een ongenode en zeer onwelkome gast

Terwijl wij nog op vakantie waren ging jongste met oud-studiegenoten een weekend naar Berlijn. Ze zien elkaar niet vaak nu ze allemaal serieus aan het werk zijn. Tel daarbij op dat ze verspreid wonen over Noord-Ierland, Zweden en Duitsland. Ze hadden het énorm gezellig zo met elkaar. Bijna een week na dat weekend kregen we een foto doorgestuurd: hij, jongste, had zulke vreemde bultjes op zijn voet. Muggenbultjes? Vlooienbeten? Jakkes …… Enfin. Niet meer over nagedacht totdat wij weer thuis kwamen en ik zag dat hij ook bultjes in zijn gezicht had. Ja, zei zijn vriendin, en ook op zijn buik en rug en benen. Hmmmm.

Ik begon een akelig vermoeden te krijgen, zocht maar eens op internet en ging op inspectie uit in zijn slaapkamer, en ja, helaas: bingo, ik zag een bedwants lopen over het matras……

En toen begon de stress, want wat te doen. Was het een eenling, of onderdeel van een groot leger? Help ……

Ik kwam in actie: de bedwas op 60 graden in de machine, alle kleding en de gebruikte sporttas gingen in plastic zakken in de vriezer. Gelukkig was deze zo goed als leeg, ik had anders echt niet geweten waar naar toe met die zooi. Kon moeilijk vragen aan de buren of zij plek hadden voor kleding met ‘iets’ in hun vriezer …..

Gelukkig hebben we sinds jaar en dag infraroodcabine die tot 70graden verwarmd kan worden, daar stopte ik alle kussens, dekbed en het vloerkleed in. Slaapkamer flink gezogen, niet één maar minstens drie keer ….. en toen de stofzak direct weggegooid.

Ik hoop dat de slaapkamer nu weer bedwantsenvrij is …..

Enfin, het waren stressvolle dagen, dat kan ik je verzekeren. En of ik ooit nog eens in een vreemd bed durf te slapen ……

26 Replies to “een ongenode en zeer onwelkome gast”

 1. Oei , ik zou zelfs niet weten wat gedaan dan.
  Met “dank” aan jouw logje, weet ik het nu. Hoewel voor jou een afschuwelijke ‘dank’.

  ik weet zelfs niet hoe de beestjes eruit zien? Klein? groot?

  Like

 2. Gatverdarrie, wat een akelige ontdekking. Ik heb er nog nooit een gezien en heb er ook geen behoefte aan.
  Goed dat je die cabine hebt maar je had waarschijnlijk nooit gedacht dat hij hiervoor van pas zou komen. 👍
  Is zoon van de bultjes af?

  Like

 3. Oh ja, het is vreselijk. Ik heb ze afgelopen zomer meegenomen na een weekendje Centerparcs. Daar bleven ze volhouden dat het allergie was voor de eikenprocessierups, maar volgens de dokter kwam het echt van de bedwants. Hij is in opmars! Oooh en wekenlang voel je nog van alles kriebelen ook….

  Like

 4. Grote goden, wat een ellende, zeg. Ik slaap altijd zeer onbekommerd in hotels en bungalows maar ik ga na dit horrorverhaal toch wat beter opletten. Je hebt er veel werk en gedoe aan gehad.

  Like

 5. Als het over kriebels en bultjes gaat ben ik een stresskip. Heb om die reden witte hoeslakens. Daar zie je alles op. Voel het nu toch kriebelen. Goed en snel opgelost, Inge.👍🏼

  Like

 6. Er word veel gewaarschuwd tijdens de pelgrimstochten. Het komt weleens voor in een gîte en daarom mag je in de meeste onderkomens je rugzak niet mee nemen. In veel gîtes wordt er wekelijks behandeld ten bedwantsen. Ik heb er gelukkig nog nooit last van gehad, word al akelig bij het idee.

  Like

 7. Wat afschuwelijk. Ik sprak laatst ook iemand die ze had. Bij haar moest de bestrijdingsdienst er aan te pas komen. En er was kleding die echt weg moest

  Like

 8. Verschrikkelijk, net zo erg als een vlooienplaag op school bij de kinderen, ook zo bewerkelijk. . Ik heb voor alle zekerheid ook maar even de gelinkte site bekeken .
  Sterkte !!!!.

  Like

 9. Jasses, jasses, jasses! Ik krijg meteen plaatsvervangende jeuk. De thuiskapster knipte ooit Roos, en zei: eh…ze heeft luizen. En niet alleen het kind, natuurlijk. De enige luisvrije in huis was ons loslopende konijn.
  Dode bedwantsen zijn de beste bedwantsen!

  Geliked door 1 persoon

 10. Ah jasses wat een ellende die dingen kruipen overal in zelfs tussen de plint en de muur.

  Ander dingetje: de reacties zijn niet te lezen door je achtergrond het blaue is prima de foto niet.

  Like

Reacties zijn gesloten.