mijn vader

Vandaag zou mijn vader negentig zijn geworden als hij nog leefde. Gelukkig ( ja echt, dat meen ik uit de grond van mijn hart) is hem bespaard gebleven dat hij deze leeftijd bereikte want hij had Alzheimer, en daarmee wil je niet echt oud worden …..

Soms denk ik wel eens aan hoe het zou zijn als hij deze ziekte niet had gekregen. Zou hij dan nog zelfstandig wonen? Zou hij dan nog zo lekker eigenwijs zijn? Zou hij dan nog zo bezig zijn in zijn tuin? Zouden we zijn verjaardag fijn gevierd hebben samen met degenen die hij liefhad?

Ik zag een mooi gedichtje bij –> haar < — zo ontroerend mooi.

21 gedachtes over “mijn vader

 1. sanneke52

  Je zegt het mooi, Inge. Wanneer een intelligente, knappe man die rotziekte krijgt is het alleen maar decorumverlies. Je hebt er “mooi” over geblogd. Dat staat me nog helder voor de geest. Is toch goed dat je (ook) vandaag aan hem denkt? Kus.

  Liked by 1 persoon

 2. Een vreselijke ziekte die je je waardigheid ontneemt. Bewaar de mooie herinneringen zoals hij was toen hij gezond was, zoals hij was op de foto. Dat doe ik ook met mijn vader, die veel te vroeg stierf op 63. Ik vraag me ook af hoe hij zou zijn geweest mocht hij nog geleefd hebben nu. Dan zou hij bijna 93 zijn geweest…

  Liked by 1 persoon

 3. Sjoerd

  Mijn vader heeft het niet meer bewust meegemaakt, verloor zichzelf in medelijden dat zijn hele leven om niets was geweest. Hij was jong toen hij de oorlog in ging en kwam zwaargewond als jongeling weer terug…

  Like

 4. Wat een prachtige foto van je vader! En wat een mooi beroep had hij. Dank je voor het linken naar mijn berichtje ❤
  Wat een gemis he… Soms kan ik het nog steeds niet geloven en voel ik die onbeschermde kinderrouw zo goed, ook al ben ik nu al bijna zo oud als hij toen ik het huis uit ging…
  Het is zo moeilijk, het afscheid nemen van iemand die je zo intens liefhad. Koester je mooie herinneringen. Veel liefs xx

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.