op naar bouwmarkt, St Johann en Salzburg

Mijn man is een handige Henkie, altijd bezig. Hij moet – ook op vakantie – altijd even langs de bouwmarkt voor het een of het ander. Tja, ieder diertje zijn pleziertje …. ik mocht mee maar gelukkig bezochten we aansluitend ook nog even het stadje, St Johann in Tirol.

Een paar dagen later had hij ook nog iets van een elektronicazaak nodig, en die ligt wat verder weg, in Salzburg. Dus op naar Salzburg.

Op weg naar het oude stadscentrum liepen we door de mooie Mirabellgarten bij het Mirabellschloß. Van daar heb je een geweldige doorkijk naar ‘die Festung’, de grote burcht van Salzburg.

De prachtige tuin stond zo ongeveer vol met poortwachters trouwens ….

We hadden niet al te veel tijd dankzij het bezoek aan de electronicazaak en lieten het Schloß daarom links liggen. De zogenaamde ‘Zwergelgarten’ oftewel tuin met kleine mensen was gesloten en die lieten we maar rechts liggen.

We liepen in het centrum over een heel oude ommuurde begraafplaats, de begraafplaats van St Sebastianus. Heel apart om zo langs eeuwenoude graven te lopen.

Op het kleine plein naast de kerk nuttigden we een lekkere lunch

en ontliepen vervolgens heel slim de toeristenmassa

en maakten nog een paar foto’s voor een blogcollega

Het was een vermoeiende maar mooie dag

21 Replies to “op naar bouwmarkt, St Johann en Salzburg”

 1. Mooie foto’s en herinneringen voor mij. Ik heb in die plaatsen ook rondgewandeld. Vooral st. Johann met al die kleurig beschilderde huizen vond ik mooi, Ik heb overigens ook een foto gemaakt van dat Postkantoor.

  Like

 2. Oeh, ik zie de oldie, hahahaha ja een spek voor de bloggersbekkie 😉 Prachtig!

  en altijd fijn als je de toeristen kunt ontlopen inderdaad. Valt me toch wel op hoe druk, drukker, drukst het kan zijn in plaats of op een plek… waar je vroeger met gemak alleen kon zijn of met veel minder in elk geval…

  X

  Like

   1. Dat laatste precies, het is nogal ingewikkeld als je zelfs op je eigen grond gewoon bent… laat ik nu madonna horen met this used to be my playground… zoals voor mij dus Amsterdam bijv. maar ook de dorpen waar ik mijn jeugd ook heb door gebracht… Spaarndam en Halfweg of Zwanenburg.

    Like

Reacties zijn gesloten.