Wenen

Ik kom vaak in Oostenrijk maar was nog nooit in Wenen. Dat werd hoog tijd en dus besloten we om fijn met de trein een paar dagen deze mooie hoofdstad te bezoeken. Uitgerekend deze door ons uitgezochte dagen was het bloedheet in de stad, met als hoogtepunt 34 graden op de zondag. Nou ja, dat mocht de pret niet drukken, uiteindelijk waren we al heel wat gewend dankzij de bloedhete dagen in het begin van de zomer …..

We parkeerden de auto bij de Hauptbahnhof in Salzburg en namen van daaruit de trein – de Westbahn – naar de Westbahnhof van Wenen, een rit van nog geen tweeënhalf uur. Van daaruit was het 5 minuten met de tram naar ons hotel, en ook 5 minuten naar de eerste bezienswaardigheid: Schloss(park) Schönbrunn. We hebben alleen de tuin plus park bezocht: prachtig en overdadig met overal beelden (poortwachters te over …), vijvers, fonteinen, bloemenborders, bijgebouwen, serres.

We wilden het reuzenrad in het Prater zien. Oké, hebben we gezien en gefotografeerd en toen snel rechtsomkeer gemaakt want dat park met z’n attracties is echt niks voor ons ….

We legden heel wat kilometers te voet af in de binnenstad met al zijn pracht en praal. Achteraf gezien hadden we beter met een gids de stad kunnen bezoeken of op zijn minst van te voren een boek(je) over de stad bestudeerd want er was zo enorm veel te zien waar we eigenlijk gewoon langs zijn gelopen. Volgende keer dan ….. want we hebben met elkaar afgesproken om nog eens terug te gaan, en dan beter voorbereid.

We maakten ook veel gebruikt van metro, bus en tram.

Tuurlijk bezochten we de Stephansdom, maar ook hier bleven we buiten: (te) veel toeristen.

Grappig genoeg zagen we een aantal vestigingen van de HEMA in de stad en net als Bertie dat deed plaats ik hier ook een foto #trotsop

Iets verder weg van ons hotel lag nog een paleis, Schloss Belvedere met ook hier weer een prachtige tuin

Overal in de stad kleurrijke borders om bijen te plezieren

Café Sacher, wereldberoemd. Ik ben geen zoetekauw, moet ook nog eens glutenvrij eten en dus trekt een bezoek aan zulk een plek mij helemaal niet.

Liever zaten we rustig op een bankje in de schaduw, hier in de Burggarten, met een flesje water 🙂

img_5463

Na drie dagen Wenen was het hoog tijd om weer terug te gaan naar onze stek in de bergen. Na drie dagen zon en hitte is het nu regen en maar 12 graden …..

 

30 Replies to “Wenen”

 1. Wat een mooie stad toch. Was er een keer met een vriendin en een keer met m’n man. Ik gaf zeker nog eens terug. Er is zo veel te zien.

  Like

 2. Bij Sacher is ons de toegang geweigerd. Wegens niet netjes gekleed. Man met korte broek, kinderen ook. Heel stom vond ik dat. Was toen misschien geen 34 maar wel 30 graden. Leuk dat jij ook de Hema kiekte

  Like

   1. Een stad die al jaren op mijn wensenlijst staat en waarover ik alleen maar enthousiaste verhalen hoor en lees. Misschien was jouw blog wel het laatste zetje.

    Like

 3. Nog nooit geweest.
  Zal ook niet snel gebeuren denk ik.
  Niet omdat we niet zouden willen, maar het moet ook kunnen.
  Hans, grote afstanden lopen, nee, geen optie.

  Like

  1. Veel vd trams waren goed toegankelijk voor minder validen. Vwb tuinen was dit al moeilijker vanwege trappen en grindpaden. Ik heb geluk, ik kan (nog) zo goed als alles …

   Like

 4. Als ik kijk naar de lege ruimtes vrees ik dat er enorm veel gelopen moet worden. Dat zit er helaas niet meer in… Maar schitterende foto’s Inge.

  Geliked door 1 persoon

 5. Onvoorbereid, hahaha nu moeten jullie wel terug, dat was gewoon express 😉 Prachtige foto’s en altijd leuk om een keten in een ander land te zien, had ik ook in Barcelona… Ik vind het al gek om de mcDonalds dan te zien… bijv.

  X

  Like

Reacties zijn gesloten.