van heet naar aangenaam

Wat was ik gisteren blij met regen en afkoeling. En mijn tuin ook. Hoorde met een beetje fantasie de plantjes en bloemen en bomen genieten. Gelukkig geen wateroverlast, de regenval was hier langdurig maar ook fijn gedoseerd.

De natuur had (en heeft) het deze zomer weer héél zwaar, uitzonderingen daargelaten, maar daarvoor heet je dan ook zonnebloem

of aubergine, of onderstaande wonderschone bloeiers waarvan ik de naam niet weet maar die beter en meer bloeien naarmate de temperatuur hoog, hoger, hoogst is

Ik heb me gewoon rustig gehouden de afgelopen tropische dagen alhoewel de haaknaald daar anders over denkt ……

17 Replies to “van heet naar aangenaam”

  1. ik had al veel gesproeid. Zolang dat met regenwater uit het vat is vind ik dat geen probleem, maar vat was leeg. En nu – denk ik toch – weer fijn vol.

   Like

   1. Ik sproei altijd zo min mogelijk, dan trekken de planten langere wortels en halen het water diep uit de grond. Maar ik heb ook niet veel zomerbloeiers, dat scheelt. De voorjaarsbloeiers hebben meestal nog water genoeg in de natuur.

    Like

     1. Hortensia’s zuipen, dat klopt, kunnen ook slecht tegen de zon gaan heel snel hangen. maar komen dan vaak wel weer bij als de zon weg is,

      Like

 1. Tsjah, de zonnnehoed is compleet uitgedroogd bij liefste in de tuin, we waren er even niet, en nog altijd in het noorden… 27 graden, wolkendek we zagen ze hangen gisteravond, maar nul wat eruit kwam, en hier alweer over de 20 graden nu… pffffffff zelfs de binnenplanten zingen zoals Sjoerd zegt….

  X

  Like

Reacties zijn gesloten.