mijn week

Een voormalige vrijwilligster van de peuterspeelzaal in het dorp waar mijn kinderen naar school gingen gaf me een paar oude fotootjes. Erg leuk want mijn oudste, inmiddels een dertiger, staat erop als peuter. Het ‘schooltje’ heeft sinds kort zijn poort definitief gesloten: te weinig aanmeldingen en dus werd de gemeentelijke subsidiekraan dichtgedraaid. De basisschool gaat ook binnen nu en een aantal jaren weg, de ooit zo grote voetbalclub is al ter zielen. Jammer voor zo’n leuk dorp maar tja, het is niet anders.

Verder weinig te melden. Ik nam een paar foto’s in de tuin, was net op tijd om deze vlinder mooi op beeld te krijgen.

De nieuwe aanplant in mijn kruidenbakken doet het redelijk tot goed. Ben trouwens benieuwd of er vruchten komen aan de twee aubergineplantjes, middelste kweekte ze voor me op uit zaadjes van een gekochte aubergine.

Ik maakte maar weer eens jam. De enige vruchten uit eigen tuin zijn de rode bessen.

We gingen gistermiddag nog even naar Aken. We hielden het droog. Gelukkig maar want de paraplu had ik de dag ervoor ergens laten staan ……

19 Replies to “mijn week”

 1. Tijden veranderen en vaak is dat jammer. Jouw foto’s zijn echte zomerplaatjes, behalve die uit Aken. Jammer van je plu, je zou hem hier vandaag nodig hebben.☔️

  Geliked door 1 persoon

 2. zo zie je het vaak in kleine gemeenten, maar ook in grotere wel. In ‘mijn’ kleuterschool zit al jaren een fysio en ‘mijn’ lagere school is laatst afgebroken. Mijn middelbare scholen en dergelijk allemaal verwoest. Het leven gaat maar verder en verder.

  Love As Always
  di mario

  Like

 3. Ooit zat ik in het bestuur van ‘onze’ peuterspeelplaats, leuke tijd. Maar die peuterspeelplaats is al lang verdwenen.

  Like

 4. Het is zo jammer dat alles wat kleinschalig is verdwijnt. En zodra alle nutsvoorzieningen uit een dorp verdwenen zijn loopt het leeg. Maar oude foto’s terug krijgen is natuurlijk erg leuk.

  Geliked door 1 persoon

 5. Het kan ook niet iedere dag feest zijn. Ik weet niet hoeveel kinderen er nog in H. wonen, maar daar vul je waarschijnlijk ook geen school mee.

  Like

 6. Wat een superleuke foto! Hier in de Achterhoek gaan ook steeds meer schooltjes ter ziele. Er zijn simpelweg te weinig kinderen. Ik vind het altijd wel jammer.

  Like

 7. Nu hou je het zeker weten droog, en herkenbaar van die plu.

  Ik zie het ook in de kleinere dorpen nu in Friesland, leeg staande scholen, kerken die ruïnes worden vanuit 1300, zo zonde gewoon, en soms vraag ik mij af, is dat niet een reden voor mensen om dan ook weg te trekken als je kind niet in de buurt op school kan.

  X

  Like

Reacties zijn gesloten.