minibieb

Ik fietste er ik weet niet hoe vaak langs voordat ik eindelijk eens stopte om ‘m op beeld vast te leggen, de heuse minibieb in ons Duitse dorpje met – volgens mij – alleen maar Nederlandstalige boeken.

De gemeente waar ik woon is de meest westelijke gemeente van Duitsland. Ons dorpje is ook nog eens het hoogstgelegen dorpje in de gemeente. Met eens heuse *kuch* berg(je), de Bergstrasse, die redelijk vaak onderdeel was van een etappe in de voormalige Eneco (nu BinckBank) wielertour.

Er staan hier niet echt veel bijzonderheden, maar het middeleeuwse kerkje is wel mooi:

De Sint-Michaëlkerk, 11e-eeuwse zaalkerk in Maaskeien en mergelsteen. In 1687 werd de westgevel met baksteen bekleed, in 1713 werd het koor afgebroken en de kerk met twee traveeën uitgebreid, in 1840 kwam het houten tongewelf tot stand. In 1996 werd een 18e-eeuws fresco van de Heilige Michaël blootgelegd.

En dus ook een dorpje met een heuse minibieb!

17 gedachtes over “minibieb

 1. Hier in de stad zijn ook diverse minibiebs, maar ik ben er nog nooit gestopt. Ook omdat ik zelf nog veel boeken heb die ik moet lezen thuis, maar ook omdat de kinderen zelf naar de bieb gaan. Maar ik vind het wel een goed idee. Zo heb je ook zwefboeken, die hebben we wel een keer op mijn fiets gevonden, gelezen met de kinderen en toen weer ergens anders neergelegd.

  Love As Always
  Di Mario

  Liked by 1 persoon

 2. Toen mijn broer en schoonzus in Den Haag woonden hadden zij aan de buitenmuur ook een “boekenkastje”. Enkele oudere buurtbewoners maakten er regelmatig gebruik van. Met bijbehorende babbel. Dubbele funktie had dat boekenkastje dus.👍🏼

  Like

 3. Jouw minibieb is de helft groter dan die bij ons langs de vliet staat, die heeft maar één boekenplankje;-) Ik breng er wel eens iet heen en héél soms staat er iets van mijn gading, maar eigenlijk zoek ik ook niet echt want ik kom niet aan lezen toe.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.