oud(e) tante

Eind van de zomer wordt mijn nichtje moeder en dus wordt van mij als oudtante van het-kleine-meisje-dat-eerst-nog-geboren-moet-worden verwacht dat er iets wordt gehaakt of gebreid voor het kleine wondertje.

Vroeger, in mijn tijd, wachtte je met iets geven aan (meestal) de moeder tot de baby er was. Tegenwoordig gaat dat anders. Geslacht van de baby is meestal al vroeg bekend bij de ouders en ook al vaak meegedeeld aan zowat de hele wereld. Tja. Vanuit Amerika overgewaaid is de ‘babyshower’, ook al zoiets. Enfin. De aanstaande moeder schijnt nog van geen babyshower te weten (ze heeft zelf al diverse keren in een complot gezeten bij schoonzus en bij vriendinnen en zal nu zelf niks in de gaten hebben?) maar aanstaande zondag is het zover.

Met een auto vol in het rose geklede vrouwen (ook dat nog), hapjes en cadeautjes rijden we vrolijk naar het midden van het land. Het zal vast leuk worden ๐Ÿ˜‰

Ik heb me van mijn taak gekweten. Maatje heel, heel erg klein

en maatje iets groter (18/19). Beide sokkenpaartjes in het rose.

Op ieder cadeautje voor de aanstaande moeder zit een foto van de gulle geefster als baby. Lief hรจ ๐Ÿ™‚ De foto wil ik wel terug ……

Het echte ‘grote’ zelfgemaakte cadeau bewaar ik tot het kleine meisje er is, iets moet toch een verrassing blijven nietwaar?

33 gedachtes over “oud(e) tante

 1. Daar heb ik nog nooit van gehoord. Een babyshower? Cadeautjes voor de baby er is?
  Je cadeautjes zijn alleszins super schattig ๐Ÿ’™.

  Like

   1. Ik heb er twee meegemaakt hier in Nederland. In Vlaanderen deden wij daar niet aan. Als ik eerlijk moet zijn: ik vond er niks aan… Maar ik ben dan ook geen feestbeest. Ik zat er tussen allemaal gillende jonge moeders. Er was teveel goedkope, fel gekleurde zoete taart en snoep. Ook dat is niks voor mij… Veel cadeaus die ik overbodig vond. Prullen. Ondingen. Iets wat ik uiteraard niet van jouw sokjes zeg hoor. Die zou ik zelfs nu nog willen!
    Het is overgewaaid uit Amerika en speelt heel erg in op commercie en neplol. Ieder zijn ding. Ik ben dan ook maar een muurbloem, een schaduwbloeier.

    Like

 2. Ik vind zelfgemaakte cadeautjes altijd erg leuk. Geinige sokjes heb je gemaakt! Alles uit Amerika komt ook hier vroeg of laat. Welkom in de club van de oud-tantes ๐Ÿ™‚

  Like

 3. Die babyshowers zijn in Belgiรซ nog niet echt ingeburgerd… wel leuk om die reden een feestje bouwen. Oudste verwacht eind augustus haar 2e kindje, ik zou willen dat ik zoโ€™n leuke sokjes kon maken zoals jij, superlief! ๐Ÿ˜€

  Liked by 1 persoon

 4. Een goede verstaander heeft aan een half woord genoeg. Ik heb ook niks met die babyshowers๐Ÿ˜‰ schattig die sokjes in een afgezwakt roze. Veel plezier zondag.

  Like

 5. Sjoerd

  Wij zijn hier ook al een paar keer de pineut geweest. Gelukkig is dat meestal een dames aangelegenheid.

  Like

 6. Aan al die nieuwerwetse dingen merk ik dat ik oud ben.๐Ÿ˜‰
  Of er een meisjes- of jongensbaby in jouw buik zit hoort mijns inziens juist bij zwanger zijn……
  Overigens ben ik benieuwd naar jouw outfit. Inge in het rose…..๐Ÿ˜‰

  Like

 7. Jouw sokjes zijn schattig en komen vast van pas! Maar ik vind het ook maar niks, die babyshowers. Meestal zijn de kasten van de nog te geboren spruit al overvol met kleertjes, knuffels en ander speelgoed. Beetje te veel van het goede? ๐Ÿ˜‰

  Like

 8. Mijn nichtje werd van de week oma…. eh… waar zet dat mij in de titulatuur;-)
  Wat een plaatje dat dekentje, volgens mij is het ook mode om gehaakte dekentjes te gebruiken, zag ook al zoiets bij mijn buurvrouwtje.

  Like

 9. Ja, de babyshower, hier ook eentje gehad voor mijn dochter, maar je vergeet … tegenwoordig ook nog.. de gender party? die heb ik ook al mee mogen maken, het moment waarin de ouders middels de binnenkant van een taart laten weten wat het gaat worden, wie erbij zijn, is aan de ouders, bij ons, was het mijn nicht die dit deed, onze familie is al klein, dus echt… alleen naaste familie, de rest kreeg het zo wel te horen daarna…

  x

  Like

Reacties zijn gesloten.