dagje uit

Ik ben niet zo’n liefhebber van reizen met het OV. Deels doordat ik graag de regie hou over hoe, hoe laat, waarheen etc, deels vanwege de luxe van het hebben van een eigen auto, deels vanwege het feit dat er geen busverbinding is vanuit ons dorp met de dichtstbijzijnde Nederlandse stad cq station. Een auto heb ik altijd bij de hand, reizen is voor mij zo een fluitje van een cent. En dan het liefst voor de langere ritten mijn eigen privé chauffeur naast me. Haha. Maar soms is het gewoon heel fijn en handig om per trein te reizen, zeker als het reisdoel toch wel wat verder van huis ligt, de privé chauffeur niet meegaat en de verwachting is dat de dag toch wel eens (te) vermoeiend kan gaan worden waardoor zelf rijden niet echt een optie is.

Ik had afgesproken om met een dierbare vriendin haar geboortestad Rotterdam te gaan bezichtigen. Inderdaad voor mij niet echt naast de deur. En omdat we nogal ver bij elkaar uit de buurt wonen was samenreizen ook geen optie. Ik googelde eens naar een goedkoop treinticket, vond er warempel een en besloot om voor de tweede keer dit jaar een treinreis te maken. Wederom in de eerste klas, ook dat nog.

Het was op de afgesproken dag ontzettend warm, en dus kwam er niet veel terecht van de plannen van veel lopen en bezichtigen. Wel hebben we vanaf de Euromast genoten van het magnifieke uitzicht, twee keer met een watertaxi de oversteek over de Maas gemaakt, door het mooie park bij de Euromast gelopen en verder vooral terrasjes gekeurd en goed bevonden.

We hebben geweldig lekker glutenvrij (en vegan en suikervrij) geluncht bij SUE

en ter afsluiting van de dag nog een maaltijd gegeten bij hotel NewYork

Het was een hartstikke fijne dag, ondanks dat we minder hebben bezichtigd dan de bedoeling was. Maar dat halen we een volgende keer echt wel in, dat loopt niet weg …..

Na even stressen op het station, iets met een defecte trein op het spoor op ‘mijn’ traject, zat ik uiteindelijk in de juiste trein die me via een omweg weer op het juiste station in Limburg kon afzetten.

En wat stond er toevallig in de Kampioen die de volgende dag in de bus viel?

🙂

27 Replies to “dagje uit”

 1. Fijn om lezen.
  Rotterdam hebben we ook reeds een paar keer bezocht. Die watertaxi is heerlijk spannend. En hotel new York hoort er uiteraard bij. Gezellig én lekker.

  Geliked door 1 persoon

  1. Leuke stad. Wil ik ook nog eens naartoe. Is geleden van toen de Markthal pas open was!
   Façade, is het wat?

   Like

 2. Zeker naar een grote stad als Rotterdam lijkt de trein me ook fijner moet ik zeggen. Zo’n grote drukke stad vind ik last om in te rijden. Het eten ziet er heerlijk uit.

  Like

 3. De trein en ik gaan niet zoe goed samen, Rotterdam en ik gaat een stuk beter.

  Like

 4. Het was een heerlijke dag in alle opzichten. En jij bent stoer met je planning en je treinreis. Volgende keer gaan we gewoon verder waar we nu gestopt zijn.❤️

  Like

 5. Ik vind Rotterdam een leuke stad voor een dagje (of twee). Genoeg te zien en te doen, maar dan moet het inderdaad niet te heet zijn.

  Like

 6. Overstappen in Eindhoven neem ik aan? Ik vind Rotterdam nog steeds heerlijk, maar als het warm of druk is zie je me er niet. De Euromast blijf ik heerlijk vinden , de watertaxi is alweer erg lang geleden. Krijg spontaan zin om weer naar de stad te gaan.

  Like

  1. Op de heenreis moest ik idd overstappen in Eindhoven. De terugweg ging via Utrecht, voordeel was daardoor dat ik fijn kon blijven zitten tot mijn thuisstation

   Like

 7. hahahahaha geweldig, nu heb ik zelf weinig met Rotterdam, ja echt wel geweest ook, zelfs gelunched ooit in Hotel New York, ik weet dus waar je hebt gezeten, maar misschien moet ik het nog maar eens over doen.. want toen, lang geleden, was er weinig aan….

  X

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.