glutenvrij kopen in Oostenrijk

Ik kom graag in Oostenrijk, ik struin graag door buitenlandse supermarkten en ik ben altijd op zoek naar nieuwe glutenvrije producten. Afgelopen maand kon ik mijn hart weer ophalen: we waren in Oostenrijk, daar deden we onze boodschappen en ik zag een aantal glutenvrije producten die ik nog niet eerder zag. Ik deed dit keer mijn boodschappen bij een grote Merkur supermarkt:

gebakken visfilet en -nuggets

Gekocht en geprobeerd. Conclusie: lekker, knapperig, maar heel eerlijk gezegd vind ik de visfilet die ik bij de Jumbo koop lekkerder. Ik heb ze gebakken in de pan maar zag naderhand op de verpakking dat frituren of bereiding in oven is aanbevolen. De nuggets heb ik nog niet geprobeerd.

broodbeleg/-smeersel/dipsaus

Ik zie steeds meer vegan producten in de supermarkt die vaak ook nog eens glutenvrij zijn. Goede zaak. Ik eet nog maar hoogst zelden vleeswaren op mijn brood en dus probeer ik deze smeersels graag in het kader van de broodnodige variatie. Prima smeersel, goede smaak maar eerlijk gezegd geef ik de voorkeur aan verse avocado op mijn brood.

bier

De tijd van een enkele glutenvrije biersoort is duidelijk verleden tijd. Steeds meer variatie, prima voor de bierliefhebber. Ik ben er geen en heb deze soort fijn laten staan.

snacks

Ook links laten liggen, zij het met heel wat meer moeite dan het bier πŸ˜€

Maar een paar dagen later kon ik deze snacks niet links laten liggen …

13 Replies to “glutenvrij kopen in Oostenrijk”

 1. Helemaal top dat er voor mensen met “een eetbeperking” steeds meer artikelen op de markt komen, Maar ja, dus ook veel lekkers dat je dan toch lom andere redenen weer laat liggen;-)

  Like

 2. Het is helaas noodzakelijk voor velen, en uiteraard prima dat de voedselindustrie daar ook op inspringt. Ik las deze week ergens dat er nog heel veel mensen rondlopen die niet eens weten dat ze coeliakie hebben.

  Like

 3. Ik eet ook weinig of geen gluten. Het is niet zo dat ik er heel veel last van heb, maar mijn buik voelt stukken beter en rustiger als ik er geen eet. Goed dat de keuze steeds groter wordt.

  Like

 4. Veel mensen weten niet dat ze het hebben… lees ik van Sjoerd… ik denk dat ik het nog eens op ga zoeken even…. voor iemand anders.

  Hier blijf ik vooral hangen bij de blauwe chips, erg apart, is wel mijn kleurtje πŸ˜‰

  X

  Like

Reacties zijn gesloten.