nog een fietstochtje

Een tweede fietstocht volgde. Het was inmiddels erg warm daar in Oostenrijk. Eindelijk zomer, eindelijk terrasjesweer, eindelijk buiten eten.

We besloten dit fietsuitstapje te maken vanuit Oostenrijk naar Duitsland, parkeerden de auto net buiten Weißbach en fietsten een prachtige maar ook erg steile route (niet toegankelijk voor auto’s, alleen voor de speciale pendelbus).

Gasthof Hirschbichl, een historische plek, daar hielden we een (plas)pauze alvorens de grens te passeren en het machtig mooie Nationalpark Berchtesgaden te doorkruisen.

met flinke snelheid de berg af ……

Ons einddoel deze dag was wederom een meer, de Hintersee

We lunchten er en fietsten dezelfde weg weer terug

en zagen dat we nog 3,2 km moesten tot aan de grens. Flink klimmen, nu vanuit Duitse kant. Zonder e-fiets zou ik zo’n route echt nooit nooit nooit gefietst hebben, pfff.

15 Replies to “nog een fietstochtje”

 1. Wat een mooie omgeving.
  Die foto van dat bergmeertje is werkelijk prachtig. Ik zou er zo gaan willen zwemmen.

  Like

 2. Ik bewonder je, want zelfs met een e-bike is het toch niet evident. Het blijft toch inspanningen vragen.
  Zo mooi daar, die foto aan het meer doet me beseffen hoe ik de bergen mis…

  Geliked door 1 persoon

 3. Best wel stijl om af te fietsen, over “op”heb ik het liever helemaal niet, mijn knieën zpuden daar bezwaar tegen hebben. Maar het is er práchtig!

  Like

 4. Tsja… bergaf betekent dat je als je op dezelfde plek moet uitkomen helaas ook weer bergop… Mooi is het er zeker.

  Like

 5. Hahahahaha, ik snap je helemaal, al vertel ik op mijn blog nu net, dat ik zonder accu fiets en 100% op eigen kracht nog, maar ja.. ik zit nu in Friesland, hooguit de wind waar ik last van heb, hahaha

  Goed gedaan, en mooi! Prachtige foto’s!

  X

  Like

 6. Dat is het grote voordeel van een elektrische fiets, dat het je dat zetje geeft ergens wel heen te gaan. Of juist verder dan normaal. Ik zou ook nooit in de Limburgse bergen gaan fietsen, ben geen klimmer daar zou ik een elektrische fiets voor huren.

  Like

Reacties zijn gesloten.