out of bounds

Zelden gebruik ik Engelse woorden in mijn blog maar dit keer kan ik niet anders: het is nu eenmaal de officiële naam voor een officiële UCI fietswedstrijd. Geen gewone wedstrijd op de weg maar heus ‘downhillen’ oftewel met je verstand op nul keihard de berg afknallen. En dat voor het zoveelste jaar in ‘ons’ Oostenrijkse dorp. Een heus circus met voor mij alleen onbekende deelnemers van topniveau dat hier neerstreek voor vier dagen.

Het schijnt leuk en enorm spannend te zijn om te doen, maar mij niet gezien, laat mij maar fijn gewoon fietsen 😀

of genieten …

22 Replies to “out of bounds”

 1. Zou voor mij juist een reden zijn om van mijn fiets af te stappen en lopend de berg af te gaan. Hard naar beneden vind ik doodeng.😳

  Like

 2. Naar beneden zou ik nog wel leuk vinden. Wat een uitzicht he.. Dus niet voor een wedstrijd, maar gewoon voor de leuk.

  Love As Always
  Di Mario

  Like

 3. Doodeng maar geweldig mooi om te zien. Wij waren toevallig een keer in Les Deux Alpes toen er daar een kampioenschap downhill gereden werd. Spectaculair!

  Geliked door 1 persoon

 4. Doodeng vind ik dat snelle afdalen maar manlief houdt er wel van. Kan zich op zijn racefiets echt laten vallen.

  Like

 5. Wauwie die laatste foto, daarbij valt mijn trilogie aan fietstochtje van 25 km bij in het niet, whahahaha

  En downhillen, pfffffffff ja… ik doe dat in Almere weleens, daar is er ook eentje dat ik al vrij hard ga, vind ik… bijna 20 km per uur… en dan ook met op het einde scherpe bocht om te nemen… dan denk ik weleens, hoe zou dat zijn daar in de bergen, volgens mij echt heel eng, hahaha

  X

  Like

 6. Dat lijkt me echt levensgevaarlijk. Mijn schoonzus liep ooit een schedelbreuk op toen ze ergens vrij hard de berg afging op de fiets, ze is er nog redelijk goed uitgekomen maar dat heeft best lang geduurd omdat ze meer verwondingen had. Nee ik vindt jullie positie veel meer te benijden, prachtige foto!

  Like

  1. Degenen die deze sport bedrijven hebben wel beschermende kleding aan en een integraalhelm op met nekbescherming, maar toch, zou het nooit in mijn hoofd halen om iets soortgelijks te doen

   Like

 7. Oude Utrechtse heuvelrug met 35 km naar beneden is mijn limiet. Als er grint ligt of zand dan knijp ik echt iets meer in de remmen wel doodeng.

  Like

Reacties zijn gesloten.