en dus …

En dus zijn we (maar) gaan fietsen toen bleek dat wandelen in de bergen geen optie was.

Voor onze eerste tocht deze vakantie parkeerden we de auto aan de rand van het dorpje Going in Tirol. Van daaruit e-fietsten we via Ellmau naar Scheffau en toen flink bergop naar de Hintersteiner See. Een prachtig gelegen meer op 883m hoogte in het natuurgebied Wilder Kaiser, prima te bereiken per fiets (nieuw aangelegd fietspad) maar ook met de auto. Waarschijnlijk is het hier behoorlijk druk in de vakantietijd maar nu was het lekker rustig.

We waren hier nog nooit ondanks we al zo’n veertig jaar hier in de buurt vakantie vieren ….

Aan het eind van de fietstocht – niet zo’n lange, in totaal maar iets van 25km – nog een welverdiende kop koffie op een plek met prima uitzicht. Deze dag was niet verkeerd 🙂

14 Replies to “en dus …”

 1. Gelukkig deed je het op een e-bike anders is 25 km best wel héél veel. Maar dat het genieten is van het uitzicht snap ik, Oostenrijk is zó mooi!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik zie de route zo voor me… Toen mijn vrouw een aantal jaren geleden na een bijna fatale longontsteking uit het ziekenhuis kwam zijn we daar geweest om te herstellen. Om de Hintersteiner See loopt een prachtig wandelpad. Het is er inderdaad betrekkelijk rustig. En overal de Wilder Kaiser op de achtergrond. We logeerden in Kirchberg.

  Like

 3. Jeetje wat prachtig mooi daar, maar die 25 km, niet zo lang? Pfffffff van de week… dus ongeveer dat gefietst even onverwacht en ongetraind nog steeds eigenlijk… heb er nog last van, hahaha

  Staat nu op mijn blog ook dat verhaal 😉

  X

  Like

Reacties zijn gesloten.