leuke dingen

Maar weer eens een overzichtje van de (meestal) leuke dingen die zo op mijn pas kwamen de afgelopen tijd.

Van een gehaakt proeflapje maakte ik mijn eerste pannenlap ooit. Je kunt zien dat het een proeflapje is maar ‘nou en …’.

Dit wordt nummertje twee.

We waren uitgenodigd bij kennissen in een nabijgelegen stadje, dit grappige stel zat daar zomaar op straat.

Ik nam eindelijk eens de tijd om te stoppen en foto’s te maken bij het meest westelijke punt van Duitsland, in de gemeente Selfkant. Heel toevallig grenst dit ook nog eens aan het smalste stukje Nederland (Susteren) tussen Duitsland en België in.

Er is een kleine permanente tentoonstelling in beeld van de geschiedenis van de gemeente Selfkant. De complete gemeente kwam in 1949 onder Nederlands gezag (in verband met Nederlandse annexatie van Duits grondgebied na de Tweede Wereldoorlog)

en dat duurde tot 1963.

Verder kwam ik uit nieuwsgierigheid en dankzij navragen bij een tante en vervolgens bij Sjoerd erachter waar mijn moeder ooit werd geboren (bron foto: Sjoerd): het huis met de trappen. Leuk!

Dat was het wel zo ongeveer 🙂

23 Replies to “leuke dingen”

 1. Ben je nou alleen maar pannenlappen aan het haken of hou je nog geheim waar dat proeflapje uiteindelijk toe gaat leiden? Mooi geboortehuis van je moeder!

  Like

  1. Die naam Selfkant kan het dan de inwoners nog tijdelijk in Kamp Vught hebben gezeten te na de oorlog? Je bent leuk bezig de pannenlap gaat vast van nut worden.

   Like

 2. Wat een mooie ontdekking, dat geboortehuis van je moeder. Ach, blogland helpt altijd 😉 Doe je twee van de lappen tegen elkaar aan? Anders lijkt het me toch wat dun. *kijkt bemoeizuchtig*

  Like

 3. Leuke blogpost! Soms kom je zomaar prachtige dingen tegen… Ik heb ook eens zulke pannenlappen gehaakt, maar gebruik ze nou weer niet. Maar voor de sier zijn ze ook leuk!

  Geliked door 1 persoon

   1. Eigenlijk bestaat het huis uit drie panden, de opgang links en rechts en onder de trappen was een winkel.

    Like

    1. Ik moet nog altijd ‘live’ gaan kijken. Weet van mijn broer dat vrienden van hem er een kapsalon hadden. Hij was er vaak zonder te weten dat het ‘t geboortehuis van onze moeder was

     Like

 4. Die is in een prachtig huis geboren! Leuk dat je er via Sjoerd wat bij hebt gevonden en achter kwam, hahahaha

  En de proeflapjes, yep…. nieuwsgierig…

  X

  Geliked door 1 persoon

 5. Knoeilapje of niet, het is weer een knap stukje haakwerk.
  Maar natuurlijk echt allemaal leuke dingen, die beelden zijn geweldig, zo minimaal en toch zo herkenbaar. En dan nog zo’n prachtig geboortehuis van je moeder, echt een heel bijzonder pand.

  Like

 6. Toch bijzonder om daar eens te zijn. Ik ben ooit bij het geboortehuis van mijn Moeke geweest. Mooi om daar te zijn, de verhalen krijgen dan een heel ander beeld.

  Love As alwyas
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.