nog een …

Lijkt erop dat ik nog een verslaving heb. Heftig. En dat pas sinds heel kort.

Wat?

Granny’s haken

Hoezo?

Iedere twee weken bezoek ik een haakcafé. Gezellig haken, kletsen en intussen ook nog koffie of thee drinken met iets lekkers erbij. Voor de anderen dan, want zelden glutenvrij. De ‘haakmiepen’ heet ons WhatsApp groepje toepasselijk. Een ieder werkt aan zijn of haar eigen project(je), en dat gaat prima. Tot de vorige keer. Toen werd een kerstplan geopperd. Het idee is om voor aanstaande kerst samen een heuse gehaakte kerstboom te creëeren door iets van 500 granny’s te haken die vervolgens op een of andere manier aan elkaar worden gefrutseld …. Die kersthaakboom komt dan pontificaal in de winkel te staan. Zal vast leuk uitzien.

En toen?

Toen kwam mijn probleem want ik had nog nooit een granny gehaakt ….. Ik keek goed af bij buurvrouw links en buurvrouw rechts, bestudeerde een kopietje met een haakbeschrijving waar ik niks van snapte en dook thuis maar eens in de wondere wereld van YouTube.

En nu?

Inmiddels snap ik wat ik moet doen en staat mijn teller al op tien. Ik moet er nog een stuk of dertig schat ik zo. Gaat wel lukken in dit tempo 😀

20 Replies to “nog een …”

 1. Waarvoor diende zo’n Granny? (Ik kan niet haken of breien. Niet geleerd. En geen interesse.)

  Like

 2. Het resultaat van al die grany’s samen moet prachtig zijn. Ik kende het nog niet. Tot hier toe was een granny een appel voor mij😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Van haken word je lekker zen, toch? Als je op bijv. Pinterest kijkt, dan zie je legio mogelijkheden wat je met dit soort vierkantjes kunt doen. Met stevig katoengaren kun je bijv. gemakkelijk een tas haken. Gezellig lijkt mij zo’n haakcafé. Geinig dat ook jonge vrouwen dit soort activiteiten doen met elkaar.

  Like

 4. Nooit geweten, een Granny is een Amerikaanse oma of een appel voor mij;-)Maar ik ben ook geen haakster, zie ook van geen kant hoe dát een kerstboom moet gaan worden. Ben benieuwd!

  Like

 5. Ik wist niet dat ze granny’s heten, maar ik heb er vroege genoeg gehaakt en mijn moeder ook. Zij maakte voor ons een beddensprei ervan, die ik pas geleden met pijn in het hart heb weggegooid. Totaal versleten, helaas. En ik dacht ook wat uit de mode, maar dat heb ik misschien mis?

  Like

 6. Ik vind het haken van granny’s hartstikke leuk. En een deken ervan ook. Maar een kerstboom? Hmmm, je laat het vast zien tegen die tijd

  Like

Reacties zijn gesloten.