blauw of paars?

De blauwe regen staat weer in bloei, bijna overdadig en echt prachtig. Een lust voor het oog. Er staat ook een witte variant bij maar die wil nog niet echt zo zichtbaar bloeien. Komt nog.

(ik vind het blauw van de blauwe regen meer op paars lijken, maar dat terzijde)

Naast de pergola staat de waspaal. Als ik daar sta om weer eens was op te hangen hoor ik naast het zoemen in mijn oren ‘dankzij’ tinnitus ook het zoemen van de vele hommels en bijen die maar wat blij zijn dat ze in de vele blauwpaarse bloemetjes kunnen duiken. Goed voor de natuur denk ik dan, maar even niet eraan denken dat mijn naaste buur de boer laatst weer eens voor geeloranje (gif) velden heeft gezorgd door te spuiten ….

Even wat foto’s van de afgelopen bloeiweken onder elkaar, de laatste is – uiteraard – de meest recente

25 Replies to “blauw of paars?”

 1. Heerlijk, zo’n blauw-paarse weelde. En wat een mooi uitzicht hebben jullie! (Ik weet niet waar je woont, maar dat vergezicht is onbetaalbaar.)

  Like

 2. Wauw, wat is die mooi zeg! En wat een zicht heb je daar! Wat een droomplek.
  Ik heb twee jaar geleden een blauwe regen geplant, maar hij begint nu pas een beetje te groeien. Helaas nog geen bloemen… maar dat komt vast nog wel.

  Like

  1. Men raadt altijd aan om alleen zo’n plant te kopen als er bloemknoppen aan zitten, je loopt anders kans een exemplaar te bezitten dat nooit of te nimmer gaat bloeien ….

   Like

Reacties zijn gesloten.