Paaszondag

Op zo’n zonnige Paaszondag zijn er veel dingen die ik wel en persé niet wilde doen. Ik wilde niet uitslapen (ik word meestal tegen vijven even wakker voor een plas en blijf dan daarna altijd even wakker om te genieten van de vele vogelgeluiden, val vervolgens toch weer in slaap maar uiterlijk om acht spring kruip ik mijn bed uit). Ik wilde vandaag echt geen administratie doen, dat kan andere dagen ook nog. Ik ging ook niet in de tuin werken alhoewel de tuin heel hard roept ….. Wasmachine ging ik ook niet gebruiken, alhoewel het windje om de gewassen was in te laten drogen wel vrolijk en uitnodigend waaide.

Wel gingen we een ronde fietsen. Een kleintje had mijn man me beloofd, want ik wilde wel nog alles klaarzetten voor het avondeten dat we samen met oudste en mijn schoonouders zouden nuttigen. En ook nog even rustig zitten voordat zij zouden komen (mijn schoonvader is namelijk nogal aanwezig en dat vreet energie ….). Nou kleintje, uiteindelijk stonden er toch weer ruim 50 km op de teller. Was niet de bedoeling maar achteraf wel fijn.

Die ronde fietsten we dit keer persé niet in het heuvelland, daar is het in de weekeinden veel te druk, zeker met Pasen en zeer zeker met de Amstel Gold Race die daar verreden werd.

We staken twee keer het kanaal over, en liefst twee keer zag ik dezelfde boten. Een keer om 12.16 heel veraf en de tweede keer om 12.58 dichterbij. Zoiets vind ik wel grappig.

Kortom, het was weer een fijne zondag 😀

21 Replies to “Paaszondag”

 1. Ik herken me in het persé niet willen doen van allerhande klusjes op zo’n mooie dagen…
  Mooie tocht heb je gemaakt. Prachtige omgeving.

  Like

 2. Met zulke mooie paasdagen is de fiets inderdaad het beste vervoermiddel ( of de benenwagen) , de auto levert in zo’n weekend alleen maar ergernis op. Wij blijven altijd een beetje in de buurt om te wandelen dan ontlopen we lekker de drukte, Halen alles wel weer in wanneer iedereen weer braaf aan het werk is.

  Like

 3. Het eerste mooie weer en vrije dagen dan krijg je al dat volk. Ben zelf zaterdag even weggeweest en blijkbaar een rustige plek gevonden. Wel grappig van die boot, rond het water fietsen blijft zalig.

  Like

Reacties zijn gesloten.