hoog tijd

Hoog tijd om weer eens iets van me te laten horen, en dan werkt een verhaal met beeld voor mij toch het prettigst.

We reden naar Oostenrijk. Het schoot niet altijd lekker op en zo reden we een tijdje in file achter een zeer luxe auto met aparte nummerplaat aan. Zo naar buiten turend gaat mijn fantasie dan wel eens een beetje met me aan de loop. Is de eigenaar van deze bolide van beroep soms (luxe) slager? Of iemand met vreemde neigingen? Of heet hij of zij gewoon zo? Of …… Geen idee natuurlijk maar vond het wel grappig.

In Duitsland kun je de nummerplaat voor je auto ook enigszins persoonlijk (laten) maken, maar er zijn restricties: de eerste 1, 2 of 3 letters zijn altijd van de plek (gemeente, stad of streek) waar je woont of waar je auto is geregistreerd, de volgende 1 of 2 zijn altijd letters gevolgd door 1, 2, 3 of 4 cijfers.

Er lag trouwens nog een enorme hoeveelheid sneeuw daar in Oostenrijk, tenminste op grote hoogte. En dat voor begin april. Ongelooflijk. En dus gingen we ook een dagje skiën.

Het kerkje, ik fotografeerde en plaatste de foto hier al vaker, is alweer wat zichtbaarder en ook weer bijna toegankelijk.

Het is duidelijk einde seizoen, de sneeuwkanonnen staan al netjes in gelid om opgeruimd te worden

Genoeg gepraat over sneeuw. Er was ook slecht weer voorspeld, met regen en hagel. En dus besloten we om dan maar een dagje Innsbruck te doen. Maar we hadden geluk, geen regen of hagel. Alleen maar dreigende lucht

Maar ook af en toe een stukje blauw

We aten een hapje bij Vapiano, mijn favoriete stek om snel en glutenvrij te kunnen eten in heel wat grote steden, en dat vinden duidelijk meer mensen met glutenintolerantie of coeliakie getuige de vrolijk gedekte tafels vol tasjes met cadeautjes

19 Replies to “hoog tijd”

 1. Altijd leuk om weer iets van je te horen.😊

  Ik denk dat die Belgische meneer slager is. Naast mij stond laatst een leuk rood autootje met als kentekenplaat NURSE. Volgens mijn Vlaamse vriendin woont ze bij haar in de buurt en is inderdaad verpleegkundige.😊

  Like

 2. Prachtig die dreigende luchten!
  Cadeautje bij een gedekte tafel, heel origineel om je heel welkom te voelen.
  Oostenrijk is een prachtig land. Vroeger kwamen we er geregeld in de zomermaanden. Nu al veel te lang geleden…..

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat ziet er gezellig uit bij dat restaurant. Die dreigende wolken zijn indrukwekkend. Die kentekenplaten zijn geweldig om over te fantaseren.

  Love As always
  Di mario

  Geliked door 1 persoon

 4. Heerlijk toch of nog even een afdaling te kunnen maken. Innsbruck is een prachtige stad daar wil ik ook nog wel eens rondwandelen, is té lang geleden.
  Autonummerborden geven altijd veel afleiding, daar weer ik alles van.

  Like

 5. Ik houd meer van het uitzicht van vrolijke gekleurde huisjes dan van sneeuw 🙂 En die Butcher is gek. Wie laat dat nou achterop zijn auto zetten?!

  Like

 6. Eerste drie letters van waar je woont… BUT…. ja, maar, of in een kont… whahahaha

  Evengoed, ja Butcher… ik zou er graag uit de buurt blijven in elk geval. Prachtige foto’s, terwijl we hier eindelijk de goede kant op gaan.

  X

  Like

Reacties zijn gesloten.