Kussen

Na een hele tijd alleen maar gehaakt te hebben had ik zin om weer eens iets te breien. Ik wist direct wat: een mosterdgeel kussen voor op de bank. Mosterdgeel, omdat dat de kleur is naast oranje die ik zo mooi vind passen in onze woonkamer. Met name in voorjaar en zomer geeft dat een zonnig en vrolijk effect.

Een binnenkussentje had ik nog liggen, ik hoefde alleen ongeveer de grootte aan te houden, zo’n 45 bij 45 cm. Omdat ik het liefst ‘zo ongeveer’ werk, zonder proeflapje vooraf het maken, heb ik heel wat keren het werk moeten uithalen: te veel of net te weinig steken en onjuiste breinaalden waardoor het werk te strak of juist te los werd.

Maar het kwam uiteindelijk helemaal goed:

Het kussentje is aan beide kanten verschillend, aan de ene kant een variatie op gerstekorrel en wafeltjes, en aan de andere kant heb ik de patentsteek gebruikt voor een speels effect.

Ik ben tevreden.

31 Replies to “Kussen”

 1. Mooi! Leuk die variatie ook. Ik houd ook van die kleuren, zo zonnig! En de manier van werken, zo ongeveer met vaak uithalen is ook hoe ik het doe ๐Ÿ™‚

  Geliked door 1 persoon

  1. Snap dat je tevreden bent. Ziet er warm uit. Tevreden zijn wij hier na vandaag ook. De border is (bijna) zomerklaar.๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜˜

   Like

 2. Dat is wat telt, als jij tevreden bent is het toch goed. Ik vind het overigens ook mooi gemaakt…

  Like

   1. Ik zag onlangs zoโ€™n mooie wol liggen in de Wibra. Toen kreeg ik zin in breien, maar wist niet wat. Misschien toch iets om eens tijdens mijn vakantie te maken! Ik neem wel grovere wol dat het wat sneller gaat want ik heb er helaas niet zoveel geduld voor. Ik heb een okerkleurig bankje en zou net het omgekeerde doen, daarin dus grijze kussens breien. Nu nog eraan beginnen… Ik met al mijn plannen… die ik niet kan waarmaken. Maar wie weet!

    Like

    1. Ik koop mijn wol alleen bij een/mijn handwerkzaak omdat ze me daar goed (kunnen) adviseren. In Arnemuiden (is dat bij jou in de buurt?) ligt ook zoโ€™n mooie zaak ๐Ÿ˜‰https://blij-dat-ik-brei.blogspot.com/

     Geliked door 1 persoon

 3. Hier ook een brei-mie. Alleen het in mekaar zetten doe ik niet graag. Hoe maakte je de gaatjes in foto twee als ik vragen mag?

  Like

Reacties zijn gesloten.