driehonderd

en nog een paar views op mijn laatste bericht. En dat op slechts één dag. Jeetje. Nog nooit gehad. Zou dat komen door de titel? Wellicht inderdaad te spannend? Of door de verwijzende links bij mijn bevriende bloggers op hun blog? Zeer goed mogelijk.

Ik vind het stiekem heel leuk.

Zou ook best wel willen weten wie nou allemaal de moeite heeft genomen om mijn blog te bezoeken. Van degenen die een ‘like’ aanklikken en/of een berichtje achterlaten weet ik wel dat zij het bericht hebben bekeken en/of gelezen. Maar de rest, die paar honderd? Jaren geleden waren er wel eens zogenaamde ‘ontlurkdagen’ waarop aan lurkers werd gevraagd zich bekend te maken.

Bij deze benoem ik vandaag deze dag tot mijn ontlurkdag: wie oh wie voelt zich aangesproken? Bij voorbaat dank.

Was getekend: niet nieuwsgierige schrijfsels 😄

46 Replies to “driehonderd”

 1. Bij mij gisteren ook al zo’n piek. (meer dan 400 views) Het heeft zeker te maken met het gelinkt zijn aan de anderen. Leuk jouw lurkers-oproep. Het maakt mij ook nieuwsgierig en ik hoop stiekem dat er wat mensen terugkomen, ook zonder de anderen van de bloggroep. Wie weet.

  Like

 2. Zo ver ik weet bestaan lurkers vrijwel niet. Dwz ik had de laatste dagen ook veel bezoekers, maar die kwamen voor 80% uit de USA en HongKong. Die proberen te spammen, maar lopen vast op Akismet. Het gebeurt automatisch, er zit geen persoon achter die ook maar een letter van je blog leest. Daarnaast heb je een berg miszoekers. Komen via Google, maar zagen niet wat ze verwacht hadden en klikken binnen enkele secondes weg. Van de rest reageert een deel en een ander deel vind dat zijn of haar reactie er al tussen staat of houdt gewoon niet van reageren. Dat maakt ze voor mij gewoon bezoekers en niet lurkers.

  Like

 3. Ik ben zo’n stille lezer.
  Maar ik heb bij Blogger dezelfde ervaring als Ximaar. Heel veel reacties in de spambox. Reacties waaruit bleek dat er niets gelezen werd en als enige doel dat je zelf ergens op klikte. Tot nog toe valt het bij WordPress erg mee.

  Like

 4. Regelmatige lezer woonachtig in Zweden! Laat af en toe ergens bij mn vaste blogs een berichtje achter. Hoop dat er meer ontlurkt wordt bij je blog. Fijne zondag.

  Like

 5. Ik lurk hier niet maar vraag me ook vaak af wie er achter de cijfers zit. En waarom ze de laatste maanden sterk teruglopen. Ik vrees dat het gissen blijft.

  Like

 6. Ik lees sinds kort je blog en heb nu ook ‘blog volgen’ aangevinkt.
  Warme groet van een Vlaamse kustbewoner.

  Like

 7. Ook bij mij een piek in bezoekersaantallen! Komt echt wel door het doorplaatsen bij de andere bloggersvrienden. Ik lurk regelmatig bij anderen, kan/ wil gewoon niet op alles reageren.

  Like

 8. Afgelopen tijd weer veel spam in mijn reacties, gelukkig worden ze eruit gehaald door aksimet. dat zal ook de toename aan bezoekers.

  Love As Always
  Di mario

  Like

 9. Ik was al “bekend”, ik breek me nooit het hoofd over bezoekers aantallen, alleen reacties “bestaan” voor me want die bezoekersaantallen zijn een vaag samenraapsel. Wel krijg ik een enkele keer van wordpress een seintje dat m’n statistieken door het plafond gaan” en men meldt dan dat ik bijv. 50 bezoekers per uur heb i.p.v 5 zoals normaal. Maar inderdaad, zo werkt dat na een meeting vaak, iedere deelnemer maakt een logje en linkt naar de andere deelnemers en daardoor krijg je óók de lezers van de andere site “over de vloer”die normaal niet bij je lezen.

  Like

  1. Ja, jij bent bekend 😀 Dat van die reacties daar was ik nooit zo mee bezig tot ik gisteren eens keek en me verbaasde over de aantallen. Dat was leuk genoeg om er een stukje over te schrijven 😀 en weer veel reacties te krijgen 😉

   Like

   1. Ik kijk er soms ook wel even hoor, maar ik verbind er een lezers aan die cijfers. Ik zie ook regelmatig nieuwe volgers dat moeten er rond de 140 zijn volgens WP maar er zijn er dus ongeveer 40 die vaak, of af en toe, reageren. De rest ken ik niet want ik bezoek alleen sites van reageerders.;-)

    Geliked door 1 persoon

 10. Ik kom regelmatig op je blog, lees in stilte. Heel af en toe reageer ik ergens!

  Like

 11. Sinds vorige week kom ik op je blog nav je blogdag met Bertiebo en de anderen. Sommige volgde ik al zoals Jeanne en Marthy.
  Reageren doe ik af en toe als ik echt iets heb toe te voegen.

  Like

Reacties zijn gesloten.