zondag

We hadden afgelopen zondag een bezoek aan de toekomstige woning van mijn hoogbejaarde schoonouders op het programma staan. Vanwege een officiële ‘open dag’ moest dat helaas die zondag plaatsvinden. Om toch voldoende beweging te krijgen moesten we ’s ochtends maar gaan wandelen. We waren redelijk vroeg uit de veren en hebben flink gewandeld en heerlijk genoten van het prachtige weer. Voordeel van zo vroeg wandelen is dat het dan niet druk is op de wandelpaden. Lees: weinig of geen loslopende honden, daar ben ik namelijk doodsbenauwd voor …… Eigenlijk kwamen we alleen fanatieke mountainbikers tegen. Wat is trouwens het Nederlandse woord daarvoor? Ik vind bergfietsers een beetje vreemd klinken …

We liepen richting Sittard en halverwege sloegen we links af naar het plateau van Doenrade.

Hier zijn ooit korenwolven uitgezet, geen idee hoe groot de populatie intussen is. Heel af en toe staat er een berichtje over in de krant. Helaas is dat soms negatief nieuws, als zo’n diertje wordt gevangen door de loslopende hond van een of andere pipo …..

We volgden zo ongeveer de Duits-Nederlandse grens, van grenspaal naar grenspaal. Best apart.

We kwamen ook nog twee dames tegen, da’s toch erg uitzonderlijk in februari

Bij Watersley bogen we naar links, richting Doenrade. Via de Sittarder Gats kwamen we bijna uit in bovengenoemd dorp maar even ervoor sloegen we wederom links af richting thuis. We hadden helaas geen tijd voor een koffiepauze in de plaatselijke gasterie, maar gelukkig smaakt de koffie thuis ook uitstekend.

Het was een mooie ronde, we liepen bijna 6 kilometer en waren net op tijd thuis voor het vervolg van de dag.

33 Replies to “zondag”

 1. Wij zijn ook fervente wandelaars…. komen ook niet graag mensen tegen, net omdat we onze hond graag los laten lopen. Maar…. wij houden uit beleefdheid onze hond ALTIJD aan de leiband als we andere wandelaars tegen komen, zo hoort het en móet het eigenlijk ook!
  Mooie foto’s 😁.

  Like

 2. Mooi weer om te wandelen. Het winterse licht maakt het af. Ik heb helaas nog geen koeien buiten gezien wel lammetjes. De natuur is in de war maar laten we er maar van genieten.

  Like

 3. Loslopende honden zijn een erg groot probleem niet alleen voor de korenwolven. Ze pakken ook jonge reeën of volwassen reeën of jagen die op. Honden moeten aan de lijn, hoe lullig ook. Vind het zelf ook jammer maar ja, er gebeuren te veel ongelukken vooral met wild. En als je baasjes erop aanspreekt is het altijd: dat doet-ie van mij niet hoor…! Yeah. Right.

  Like

 4. Prachtige foto’s! Het weer leent zich ertoe.

  Geen koffietje gaan drinken met de twee dames?

  Hopelijk viel ook de namiddag mee, want dat is toch een lastige periode.

  Like

 5. Ik ben ook angstig voor loslopende honden, zeker nadat ik een keer gebeten ben. Mogen die honden daar ook wel loslopen?

  Like

 6. Heerlijk hoor zo’n vroege wandeling, gewoon lekker rustig, wij kiezen daar eigenlijk altijd voor. En de koffie is thuis meestal lekkerder dan in een restaurant dus geen slechte keuze.

  Like

     1. Ja dat begrijp ik. Vriendin Marion deed ook zo’n verhuizing met haar demente man, ook zij kon het niet meer bolwerken omdat ze zelf ook van alles mankeerde. Het ging heel snel berg afwaards met haar man na de verhuizing. Maar ja, je hebt op een gegeven moment geen keuze meer als de partner het niet meer aan kan.

      Like

Reacties zijn gesloten.