Over een klucht die ‘glasvezel’ heet

Het zit zo.

In een aangrenzend dorp ligt een huizenblok met daarin twee woningen, woning A beneden en woning B boven. Woning A is sinds jaar en dag verhuurd. De bewoner heeft bij het betrekken van de woning besloten om glasvezel te nemen. Heel verstandig gezien het feit dat internet hier in de buurt tot dan toe zo ongeveer slakkensnelheid had. De bewoners van woning B waren al wat ouder en hadden geen behoefte aan snel(ler) internet en dus namen zij geen aansluiting.

Ruim een jaar geleden kwam woning B vrij. Dat was fijn, nu kon onze oudste daar gaan wonen. Met – als het even kon want ja, je bent jong en bent zo ongeveer vergroeid met smartphone en co – snel internet.

Aanvraag voor installatie van glasvezel voor woning B werd ingediend en het wachten begon. Na een tijdje kwam technicus 1 langs. Hmm, het bleek allemaal niet eenvoudig want alhoewel er al een leiding lag voor woning A was het niet mogelijk deze door te trekken naar woning B. Er werd gebeld, er werden foto’s gemaakt en technicus 1 vertrok onverrichter zake. Na ongeveer een maand kwam technicus 2. Hij belde met kantoor, hij maakte foto’s, hij zocht tevergeefs op zijn i-pad naar de rapportage van technicus 1. Het bleek niet mogelijk te zijn om iets te doen. Hij verontschuldigde zich en vertrok.

Intussen werden we toch wel ‘een beetje pissig’.

We belden, we werden gebeld, er werden mails over en weer gestuurd. In feite werden we van het kastje naar de muur gestuurd want niemand wist hoe en wat en waar en waarom. Intussen kwam technicus nummer 3 langs die, juist ja, niks kon doen want er lag geen aparte leiding voor woning B …..

We zijn nu ruim een jaar verder.

Vorige week leek er ein-de-lijk schot in de zaak te komen: we werden gebeld, technicus 4 kwam langs, en deze beloofde zo ongeveer met zijn hand op zijn hart dat de afdeling ‘infra’ langs zou komen om een aparte kabel vanaf de straat naar het pand te leggen.

Tja, die afdeling is geweest maar net op een moment dat niemand thuis was. We waren namelijk met het hele gezin in Riga ……. De heren hebben toen een gat gegraven en zich op hun hoofd gekrabd want er lag toch al een kabel en dus werd dat gat ook weer dicht gegooid …… Dat bleek vandaag toen technicus 5 de aansluiting wilde maken. De heren ‘infra’ hadden een kabel (van woning A) zien liggen en hadden gedacht dat er dus al een kabel lag. Niet dus.

Enfin. Ook technicus 5 is weer weg. Alweer onverrichter zake. Zucht. Het wachten is nu op WEER een nieuwe afspraak om nu ECHT een aparte kabel te laten leggen zodat technicus nummer 6 binnenkort zijn werk kan doen en er eindelijk een glasvezelaansluiting ligt.

Lijkt wel onderwerp bij ‘Ook dat nog …..’

(bron: ANP archief)

18 Replies to “Over een klucht die ‘glasvezel’ heet”

 1. Wat een drama zeg om dat voor elkaar te krijgen. Hier kreeg iedereen in de stad het aangeboden, gratis om aan te leggen. Je hoefde het natuurlijk niet te gebruiken. Ondertussen is onze woonplaats de eerste stad in nederland die 100% glasvezeldekking heeft. Dus misschien toch verhuizen voor de oudste 😉 Ik hoop dat het snel verholpen is.

  Love As Awlays
  Di mario

  Like

 2. Als het niet zo triest was zou het grappig zijn. De snelheid van het internet geldt niet voor de mannen die het moeten aanleggen……

  Like

 3. Oh vreselijk, dit soort dingen. Daar word je echt niet goed van vind ik altijd. Wij krijgen in de zomervakantie glasvezel op het platteland, en ik hoop maar dat het goed gaat. Ik houd mijn hart vast.

  Like

Reacties zijn gesloten.