Alweer Riga

Het afgelopen weekend was – zoals verwacht – behoorlijk druk. We gingen natuurlijk in eerste instantie naar Riga vanwege de diploma uitreiking van onze jongste. Precies een jaar nadat onze oudste zijn bul kreeg was nu zijn jongste broer aan de beurt. Hierdoor wisten we zo ongeveer wat ons te wachten stond. Het enige verschil was eigenlijk het aantal afgestudeerden, er was dit jaar voor gekozen om de groep te splitsen en deze middag alleen de internationale studenten tandheelkunde en medicijnen hun diploma’s te overhandigen. Daardoor was de zit – gelukkig – vele malen korter dan vorig jaar.

We hebben na afloop een bescheiden feestje gevierd in een leuk restaurant net buiten het centrum.

Een bezoek aan Riga vind ik trouwens niet echt een aanrader in de winter. In het voorjaar of vroege herfst laat de stad zich van een veel vriendelijkere kant zien met veel mooie bloeiende borders in de parken en muziek op straat. Het was overigens ons tiende (!) en naar alle waarschijnlijkheid ook laatste bezoek aan deze Baltische stad.

En omdat we er toch waren ……

Het vrijheidsbeeld

De Dom van Riga: een van de drie markante kerken in ‘Old Town’, het oude en knusse centrum van de stad

Een van de parken nabij het centrum.

In een van de vele winkelcentra (Galeria Centrs) was een expositie van een wel heel jonge kunstenaar, de zesjarige Leonard, geweldig!

Op het vliegveld is een ruimte ingericht met mooie houten designspullen, allemaal ‘made in Latvia’. Ik zag het vorig jaar al maar vergat toen foto’s te maken.

Na een enorm gezellig maar ook druk weekend waren mijn lichaam en geest toe aan rust, rust en nog een rust en dus deed ik gisteren niet viel meer dan wat wassen, opruimen en puzzelen.

27 Replies to “Alweer Riga”

 1. Gefeliciteerd met het diploma van je jongste! Toch maar mooi behaald. De puzzel die je maakte vind ik erg mooi en vrolijk ook!

  Geliked door 1 persoon

 2. Het is eigenlijk raar dat de universiteiten in Nederland vol zitten met studenten uit andere landen en onze eigen studenten zo ver van huis moeten om een studie te doen. Maar je hebt er aardig wat reisjes door gemaakt;-) Nogmaals gefeliciteerd en met jullie gebitten komt het wel goed denk ik zo!

  Like

  1. Oudste is 3x en jongste is 2x uitgeloot, en als je dan persé iets wil ga je elders op zoek naar mogelijkheden. Is maar goed ook nu er zulke tekorten aan tandartsen zijn!

   Like

 3. Toch lijkt Riga me een mooie stad. Je was even uit beeld, vraag me niet hoe. Maar de feedreader gaf geen nieuwe berichten door. Ik heb deze maar eens opnieuw geïnstalleerd. Nog profiviat met jullie zoon.

  Like

Reacties zijn gesloten.