Zondag

We waren sinds lange tijd weer eens in Brussel bij middelste. Na een zeer natte zaterdag thuis was het hier gelukkig een aangename en droge zondag. Een dag om het centrum van de stad weer eens te bezichtigen.

Wat viel me vooral op?

Ik zag her en der elektrische stepjes staan, het leek wel alsof ze overal waren achtergelaten: (bijna) midden op straat, op elk plein en zelfs midden op de stoep, werkelijk overal vrijwel identieke exemplaren. Blijkt dat je ze overal en – uiteraard tegen betaling – mag lenen. Op de plek van bestemming aangekomen laat je ‘m gewoon staan. Ik had dit nog nooit gezien, maar het schijnt normaal te zijn. Bizar.

Brussel, bruisende stad. Het is er altijd druk, en gelukkig is er nu minder openbaar militair vertoon, de dreiging van geweld lijkt zo heel wat minder.

Ter afsluiting van de zondag gingen we naar een hartstikke gezellig café, de Monk. Achterin de zaak is een ‘buffet’ alwaar je vanaf 18.00 uur kunt eten. Op de kaart staat slechts één gerecht: spaghetti. Echt waar. Gelukkig ook glutenvrije 😀 en lekker dat die was!

Op donderdag waren we weer in de buurt van Brussel. Dit keer niet in de stad zelf maar op het vliegveld, omdat we van daaruit naar Riga zouden vliegen om jongste te bezoeken.

Ik had me voor mijn doen best goed voorbereid op deze vliegreis. Omdat we rond etenstijd zouden vliegen had ik thuis glutenvrije wraps voor mezelf klaar gemaakt. Eentje met zalm en eentje met Philadelphia. Tja, en die staan nu fijn in de koelkast te wachten tot we zondagavond weer thuis komen. Vergeten dus …… jammer dan.

Gelukkig is glutenvrij op het vliegveld tegenwoordig ook geen probleem, ik heb in ieder geval geen honger hoeven te lijden.

22 gedachtes over “Zondag

 1. Korreltje

  Dat is wel het voordeel van kinderen die een stukje verderop studeren/wonen…. Die stepjes kende ik ook nog niet. Vast een goed idee van de verhuurder.

  Like

 2. Nog nooit geweest, ik ben niet zo reislustig en Brussel is als ik me goed herinner ook grotendeels Franstalig, dat vind ik niet prettig want ik spreek die taal niet. Maar jij geniet er duidelijk van om die reisjes te maken.

  Like

 3. Via ‘struinen’ op je blog beland. Fijn om lezen.

  Mijn zoon woont ook in Brussel. Telkens we er komen, ervaar ik het als een fijne wereldstad met mooie gebouwen, een gezellige drukte en vele nationaliteiten.
  .
  Ook heel fijn is het Chicagocafé! Je kan er lekker ontbijten en lunchen.
  https://www.chicagocafe.be/

  Volgende keer zoeken we bar Monk zeker eens op. Bedankt voor de tip.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.