Kapelletjes en zo (5)

Herinnert u zich deze nog …….

Dit is het kleine kerkje langs de piste, nu bijna compleet ondergesneeuwd. Ter herinnering, het zag er ruim een maand geleden zo uit toen er nog enigszins iets van een ingang te herkennen was:

Afgelopen december liepen we tijdens een wandeling door een bos(je) langs dit eenvoudige kapelletje. Anno 2003 staat er boven de deur, het is dus een vrij recent bouwseltje. Of er een speciale reden was om het net op deze plek te bouwen kon ik niet uit de spulletjes, die achter de tralies stonden uitgestald, achterhalen.

(zie net dat ik heel oneerbiedig de Maria-figuur achter het hekwerk heb verstopt).

Ik moest die dag in december al door een centimeter of 10 sneeuw baggeren om deze foto’s te kunnen nemen, ben bang dat me dat nu helemaal niet gaat lukken. Jammer dan.

Iemand vroeg me ooit waar mijn fascinatie voor kapelletjes en co vandaan kwam. Omdat ik katholiek was (geweest)? Dus iets uit het verleden? Of vanwege verwondering cq bewondering?

Geen idee eigenlijk. Ik ben katholiek opgevoed inclusief doop (als baby), eerste heilige communie (ik was zeven) en plechtig vormsel (de zesde klas van de lagere school, tegenwoordig groep 8 van de basisschool) maar na onze verhuizing naar Duitsland heb ik me daar nooit als zijnde katholiek laten inschrijven en dus beschouw ik me zelf sinds die tijd als ex-katholiek. Geloven doe ik wel maar niet meer in hokjes van welk geloof dan ook. Laten we het fotograferen van kapelletjes en co dan maar houden op een stukje nostalgie.

Best wel flauw hè, om alleen mooie plaatjes te laten zien. Dus daarom ook deze

9 Replies to “Kapelletjes en zo (5)”

 1. Die eerste katholieke levensjaren zijn toch een beetje in je genen gaan zitten, denk ik. Ik heb precies hetzelfde en stap in Italië ook snel een kerk in.

  Like

 2. Ook ik word er altijd weer naar toe getrokken, waarschijnlijk te wijten aan eenzelfde soort opvoeding en opgroeien. Leuk dat ik nu eens zie hoe een piste er zonder en mét sneeuw uitziet. Prachtige plaatjes!!

  Like

 3. Bij mij hetzelfde verhaal katholiek opgevoed mijn kinderen ook katholiek opgevoed met minder dwang dan mijn ouders deden. Nu ook genietend van kerken en kapelletjes en zo af en te een kaarsje aansteken voor een zieke. Niks mis mee alles in mijn eigen tempo niets moet meer alles mag, en dat scheelt.

  Like

 4. Prachtig hoor zoveel sneeuw en leuk dat je het kapelletje nu in de sneeuw laat zien.
  Ik ben ook kapelletjefreek hoor, niet katholiek opgevoed, niet gelovig, maar het heeft gewoon een aparte sfeer.

  Like

 5. Ja, die katholieke opvoeding blijft ook mij achtervolgen maar daar is niets mis mee. Ook ik ben gek op kapelletjes en kerken en zet ze dan ook veelvuldig op de foto.

  Like

Reacties zijn gesloten.