Teveel sneeuw?

In Nederland zet men zich schrap: er kan tot wel 5 cm sneeuw gaan vallen. Jeetje, hoeveel treinen gaan er dan wel niet niet rijden ……

Wij reden vorige week weer eens richting Oostenrijk. Enerzijds omdat dit al maanden geleden zo was afgesproken en anderzijds omdat ik de enorme massa sneeuw wel eens met eigen ogen wilde zien. Nou, er was niks overdreven in de media.

Er ligt echt meer dan genoeg op de skipistes. En ook in de dalen ligt zó ontzettend veel dat ik denk dat men soms wel moet wanhopen want waarheen met al die karrenvrachten vol witte pracht. Draglines, shovels, pistenbully’s en volgeladen vrachtwagens rijden af en aan. Hier is denk ik wel genoeg plek om sneeuw te dumpen maar hoe gaat dat in dichtbevolkte gebieden?

Ook ons terras ligt meer dan vol. Zó vol dat ik amper nog naar buiten kan kijken. Genieten van het zonnetje op het terras zit er helaas voorlopig niet in.

Eerlijkheidshalve moet hierbij gezegd worden dat er nu ook een heel deel sneeuw bij ligt die onlangs van het dak werd geschoven. Ben benieuwd wanneer deze massa compleet weg is gesmolten. Maart? April?

Omdat ik vond dat ik de laatste dagen wat weinig beweging had genoten besloot ik om even naar het dorp te lopen voor een paar boodschappen. Kon ik gelijk wat glas in de glasbak gooien en een brief posten. En genieten van de mooie plaatjes.

Zouden deze dames geen koude poten hebben?

Het was een fijne wandeling, ik heb meer dan genoeg beweging gehad, mijn neus is weer fris.

31 Replies to “Teveel sneeuw?”

 1. Prachtig gelukkig hoef je niet door meters sneeuw waarschijnlijk wordt er wel dagelijks geschoven. In Nederland hebben we iedere dag alarmfases we worden als kleuters behandeld. Kijk uit het raam het is winter dan kan je toch sneeuw verwachten moeten we daar nou echt voor gewaarschuwd worden….

  Like

 2. Mooie foto’s!❤️
  En in Nederland zullen straks (na het smelten van de sneeuw) alle woonboten weer genoeg water hebben om in te dobberen. Misschien wel weer teveel.
  Het is ook nooit goed.😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Hemeltje lief, wat een hoeveelheden! Ik bereid me voor op een sneeuwwandeling morgen in Delft. Het zal mij benieuwen. Maar ik zal zeker geen 12.000 stappen halen. Stoer van jou

  Like

     1. Ik vond het heerlijk in zo’n schommelende trein slapen. Tegen dat het reizen me ging vervelen kon ik gaan slapen, en dan bij het wakker worden een gezellig ontbijtje.

      Like

 4. Heerlijk! Echt waar… ik houd er van… Ik zit nu te wachten op een pak sneeuw in ons kikkerlandje!
  Het is waar; er hoeft maar iets te zijn of alles slaat op hol in Nederland. We zijn er gewoon niet op ingesteld en het feit dat we zo’n dichtbevolkt land zijn doet er natuurlijk ook geen goed aan.
  Ik hoorde juist zaterdag bij de bakker van een vrouw dat de mensen in Oostenrijk zo heerlijk relaxt omgaan met een pak sneeuw…
  Ik heb zitten genieten van je foto’s!

  Like

Reacties zijn gesloten.