Mijn stad

In principe ga ik iedere twee weken naar het haakcafé in mijn favoriete wolwinkel. Gewoon gezellig zitten haken samen met een stuk of tien andere haaksters (ik ben er nog geen man tegengekomen, maar die zullen er vast ook wel zijn, toch?), kop koffie of thee erbij, wat wil een mens nog meer?

Als ik na afloop terug loop naar mijn auto heb ik steevast een pracht uitzicht

Als je goed kijkt zie je onder de kerktoren, rechts achter de boom, een poort met een afbeelding erop. Die afbeelding beschreef Jeanne heel mooi op haar blog, dat hoef ik hier dus niet te doen.

Waar ik aan moest denken toen ik hier laatst liep was dat ik nog altijd niks had geschreven over het leuke restaurantje De Apotheek. Als je over de stadswal loopt naar rechts, richting het beeld van Zefke Mols (ook beschreven door Jeanne), en je steekt de winkelpromenade over loop je er tegenop. In het pand zat ooit een echte apotheek, apotheek Tummers. Het pand stond langere tijd leeg tot een jong en enthousiast koppel de euvele moed had er een restaurant te willen beginnen. Dat was het begin van een zeer lange verbouwing die op televisie te volgen was in een aflevering van ‘opdienen of afserveren’, volgens mij nog terug te zien bij RTL.

Het is leuke plek om te zitten, fijne kaart, attent personeel, glutenvrije mogelijkheden, kortom: absoluut niet verkeerd! En waar? In Sittard natuurlijk 🙂

27 Replies to “Mijn stad”

 1. Moest ff goed kijken, maar afbeelding op poort gevonden, dank zij Jeanne. En leuk zo’n haakclubje. Ik ga hier ook eens zoeken.

  Like

 2. Haha, als je het goed bekijkt kom ik er circa vier keer in de week…. Mooi toch, de skyline van Zitterd vanaf die kant.

  Like

 3. Ken jij Mikey niet? hahaha, ja natuurlijk zijn er mannen die haken, Mikey is van de Crochet Crowd en is erg bekend op youtube, heel veel abbo’s maar goed…. luister zelf maar…. hij heeft een erg fijne stem en laat het ook echt goed zien als je iets zoekt?

  (Heb even wat random opgezocht hoor)

  X

  Like

Reacties zijn gesloten.