mijn oudste

Vandaag dertig jaar geleden werd ik dan eindelijk moeder. Na bijna 42 weken zwangerschap werd mijn oudste geboren. Ik kan me nog goed herinneren dat ik zwanger was van hem. Ik was enorm trots op mijn echt niet normaal dikke buik, totdat ik van de pijn in de rug niet meer kon zitten, staan of liggen. Vreselijk, en het duurde en duurde maar. Uiteindelijk dus bijna 42 weken. Achteraf gezien ben ik blij dat alles goed is gekomen: de bevalling werd een tangverlossing, oudste was bijna 10 pond zwaar, en ik zag er ‘van onderen’ niet uit ……

Een reus van een baby die uit voorzorg toch de couveuse in moest. De luiers op de afdeling waren te klein voor hem, zijn twee couveuse-buurtjes hadden samen nog niet eens zijn gewicht.

De flinke baby werd een leuke knul, de leuke knul een fijne man. We hopen nog heel veel verjaardagen samen met hem te kunnen vieren.

26 Replies to “mijn oudste”

 1. Van harte gefeliciteerd met jullie oudste zoon! Het heeft er dus altijd in gezeten dat hij een grote vent zou worden. En mooi was hij 30 jaar geleden al! Proficiat!💙

  Like

 2. Van harte gefeliciteerd met je zoon! Mijn kinderen waren heel wat lichter, dat moet een zware bevalling geweest zijn voor jou. Wat gaat de tijd toch snel, mijn oudste zoon is inmiddels ook al 19 jaar.

  Like

 3. Tjonge, dat is een stevige baby, maar gelukkig dat het allemaal goed kwam maar het zal een pittige bevalling geweest zijn. Van harte gefeliciteerd met deze mooie verjaardag.

  Like

  1. Dankjewel. Ja, ik dacht dat het nooit meer goed zou komen en wist ook 200% zeker dat ik geen verdere kinderen meer wilde. Zo ongeveer binnen een jaar was ik weer zwanger 😉

   Like

   1. Kan ik me álles bij voorstellen, maar ja, je blijkt het dan toch te vergeten en ik neem aan dat de volgende bevalling minder rampzalig verliep.

    Like

 4. Gefeliciteerd!!

  Wat bizar he, dat jou over-the-top babyreus dan naast die ieniemienie kleintjes in de couveuse ligt… Gelukkig goed afgelopen 🙂

  Like

 5. Wow, 10 pond… ik moet er niet aan denken, ik vond de 6 pond om eruit te krijgen al veel, hahaha

  Maar wat een lieve foto’s! En natuurlijk van harte gefeliciteerd met jouw nu 30 jarige zoon!

  X

  Like

 6. Een béétje te laat … maar alsnog van harte gefeliciteerd met de oudste! Een mooie mijmering die mij ook weer even terugbrengt naar die van mij in de couveuse, die destijds ook minder dan de helft van jouw manneke was (net als zijn ‘buurtjes’)! Maar gelukkig is het ook helemaal goed gekomen. Heerlijk om zo’n baby tot een leuke knul en fijne man te zien ontwikkelen!

  Like

Reacties zijn gesloten.