herfst of zomer?

Net nu ik een afspraak heb gemaakt om de zomerbanden van mijn auto te laten verwisselen voor exemplaren die normaalgesproken beter geschikt zijn in dit jaargetijde is de weersverwachting voor komende week weer bijna zomers ….

Nou ja, wie weet wordt het dan nog wat met de enige paprika aan de paprikaplant en kan ik ‘m oogsten.

Soms duurt het een tijd voor je oog krijgt voor zaken waar je al jaren min of meer achteloos aan voorbij loopt. Positieve invloed van het lezen van blogs waar muurschilderingen steeds weer terugkeren wellicht? Ik heb jarenlang niets willen weten van graffiti, dit had alles te maken met mijn middelste die ‘dankzij’ deze hobby twee lange nachten mocht doorbrengen in een politiecel …… Enfin, dat kwam uiteindelijk allemaal goed.

Voor deze prachtexemplaren moet je in een van de gangen van de Oda parkeergarage in Sittard zijn:

Het zijn afbeeldingen van Os Gemeos, de twee Braziliaanse broers Gustavio en Otavio Adolfo (Sao Paolo, 1974):

“Verspreid over de lange betonnen voetgangerstunnel van de Oda Parking schilderden de broers wat gele poppetjes in het genre hippe stedelingen – capuchon, trainingsbroek. Ze hangen er verveeld rond met een spuitbus en de graffiti op de muur is dan ook niet ver weg. Dit zijn geen lieve gele poppetjes. Het zijn rake typeringen van het stadsleven, die een sterke presence hebben in de tunnel. Bij de eerste aanblik schrik je even, waarna het illustratieve karakter zorgt dat de kleurrijke figuren de grijze tunnel positief beïnvloeden. Os Gemeos moet vooral blijven schilderen. Maar dan wel buiten.”

(bron: NRC Handelsblad, 15 december 2007)

27 Replies to “herfst of zomer?”

 1. Er is nog steeds spuuglelijke graffiti hoor, maar er zijn ook ware kunstenaars onder .
  En dat gaat zeker voor deze creaties op. Ze zijn geweldig, mits niet de muur van ons huis.

  Like

 2. Mooie kunstwerken! Wij wachten nog even met de bandenwissel. Sinds vorig jaar doet de echtgenoot het zelf. In de garage betaalden we veel te veel voor twee auto’s.

  Like

 3. hahahaha ja, over de tijd van het jaar… maar de wind is wel kouder al telkens, dus ik blijf mij goed kleden 😉

  Deze art is prachtig! Dat mag vaker wat mij betreft.

  X

  Like

  1. Graffiti (lees: tags) vind ik nog altijd niet mooi (lees: lelijk) maar dit is gewoon kunst. Vaak loop je (lees: ik) te achteloos langs iets voorbij, nu ben ik bewust stil blijven staan.

   Like

Reacties zijn gesloten.