ein-de-lijk!

Afgelopen zaterdagavond was het dan eindelijk zover: ik ging – voor mijn gevoel als een van de allerlaatsten van een heleboel mensen die ik ken of niet ken – naar Soldaat van Oranje. Ik vond het echt geweldig, heel indrukwekkend, mooi en fantastisch. Ben zó blij dat ik ben geweest.

Las ergens dat de voorstelling inmiddels al zo’n acht jaar loopt en dat meer dan 2,7 miljoen mensen ‘m hebben gezien. En als je nu niet tot die groep van meer dan 2,7 miljoen mensen behoort en ‘m toch nog wilt zien: de voorstelling is opnieuw verlengd en loopt nog tot en met mei 2019.

IMG_3045

Omdat zo’n rit van hier naar Katwijk geen kattenpis is besloten we om er een nachtje in een hotel aan vast te plakken. Aan zee!! Het was al tè lang geleden dat ik de zee heb gezien, dus ik verheugde me enorm op het weerzien.

De eerste stop op zaterdag was Scheveningen. We genoten er van een lekker lunch, het mooie weer, de pier en natuurlijk die zee.

IMG_3029.jpg

En toen op naar Noordwijk. Heel eerlijk gezegd vind ik het daar rustiger en dus leuker. Alhoewel rustig …… Het strand leek op zondagmorgen net een drukke winkelpromenade ……

IMG_3051.jpg

Het is dat ik geen schelpen verzamel anders had ik zakken vol mee naar huis kunnen nemen.

IMG_3049.JPG

Een ‘vindboom’, geweldig toch. Maar of ooit paren weer worden herenigd is maar de vraag.

IMG_3052.JPG

Via Rotterdam reden we weer naar huis. Rotterdam, de laatste keer dat ik daar was is alweer een jaar of vijf geleden. Ik ging toen met mijn middelste naar Lantarenvenster omdat daar een door hem gemaakte documentaire over mijn vader met Alzheimer werd getoond. Maar veel meer van Rotterdam dan het filmhuis heb ik toen niet gezien.

Ik had eerlijk gezegd niet echt een positief beeld van Rotterdam maar geef nu ruiterlijk toe dat dat beeld absoluut niet klopte. Ik heb een klein beetje mogen proeven van de mooiheid, sfeer en gezelligheid van deze stad.

IMG_3062 2.JPG

Hier wilde ik absoluut heen, de Markthal, wat een fantastische gebouw!

IMG_3055.JPG

IMG_3061.JPG

Ik verheug me nu al op een volgend bezoek …

Het was een vermoeiend maar ook geweldig weekend, met meer dan voldoende (meer dan 18.000 op zondag!) stappen …. en dus zet ik vandaag geen stap.

26 Replies to “ein-de-lijk!”

 1. Met hele mooie foto’s. Rotterdam moet ik ook nog eens naartoe. Soldaat van Oranje is aan mij niet besteed. Heb ik dus ook nog niet gezien.

  Like

 2. Oh, wat had jij een leuk weekend en dat allemaal in mij heel bekende plaatsen. Marinekamp Valkenburg waar de musical wordt vertoond, daar reed ik altijd door heen op mijn Mobyletje als ik van huis in Noordwijk naar mijn werk in Wassenaar ging. In Scheveningen woont onze oudste zoon met zijn gezin, ik was er gisteren nog. Nu wonnen wij dicht bij Rotterdam, wat is dat een leuke stad geworden, hè.

  Like

 3. Ja, natuurlijk is Rotterdam een leuke stad. Vertel mij wat. Het zalzeker een leuk uitje geweest zijn. Even lekker uitrusten nu.

  Like

 4. dat was toch een beetje woekeren met de tijd;-) Ik hoor bij de mensen die soldaat van Oranje nog niét gezien hebben en dat blijft ook zo al speelt het nog 10 jaar. Boek en film heb ik gelezen en gezien maar wat mij betreft voegt zang er zeker niets aan toe.
  Lang geleden dat ik in Noordwijk en Rotterdam was maar Scheveningen kom ik natuurlijk regelmatig.

  Geliked door 1 persoon

 5. Rotterdam is zo mooi. Het is een van de mooiste steden van de wereld. En hoe groot het is besef je pas als je op de euromast staat.

  Love As always
  Di Mario

  Like

 6. Ik hoef niet naar de Soldaat, ik kijk de film wel die in de kast staat, hahahaha Gaaf dat je eindelijk de zee weer hebt gezien, en ja, ik ben wel een verzamelaarster, dus had ik een zak vol mee genomen, ze beschermen, symbolisch gezien, maar ja… schelpen rapen doe ik al sinds ik kan lopen hoor ik, en kiezels en stenen en van alles, ja ook torren en andere beestjes, hahaha

  X

  Geliked door 1 persoon

 7. Leuke blog. Ik heb jaren om de hoek van Valkenburg gewoond en toen draaide de musical al. Heel af toe vonden we dat we er een keer naar toe moesten gaan maar het is er nooit van gekomen. Door jouw stukje denk ik weer dat we misschien toch echt een keer……

  Geliked door 1 persoon

 8. Ben er al e keer geweest en als ik je blog lees wil ik weer. Wat een geweldige combi Soldaat strand en Rotterdam stuk voor stuk geweldig en absoluut favoriet van mij. Mooie foto’s ook die voeten bij de schelpen is een heerlijke foto.

  Like

Reacties zijn gesloten.