Mijn weken

Mijn weken zijn de laatste tijd een soort van aaneenschakeling van inpakken, wegwezen en weer terugkomen. Voor dit jaar staat de teller al op zo’n 90 overnachtingen buitenshuis …. En dat terwijl ik vroeger een echte huismus was die al heimwee kreeg bij alleen al het denken aan een nacht elders te moeten doorbrengen …

Enfin.

Grote reizen, echt grote reizen dat laat ik over aan anderen. Ik geniet wel van hun verhalen, maar hoef ’t zelf niet te zien of beleven. Las laatst ergens een quote, weet niet meer waar of van wie, die me aansprak: “de Noordpool is prachtig, om dat zo te laten moeten we er niet naar toe willen gaan”.

Deze beauty’s zag ik in Dienten, Salzburgerland. En ik ben niet de enige dat mooi vindt: Dienten is uitgeroepen tot een van de mooiste bloemendorpen van Europa:

Die Salzburger Gemeinde Dienten am Hochkönig (Pinzgau) gehört nun offiziell zu Europas lebenswertesten Blumendörfern. Am Wochenende vom 21. bis 23. September 2018 wurde es in Irland mit der Silbermedaille des europäischen Lebens- und Nachhaltigkeitspreises „Entente Florale Europe“ ausgezeichnet.

(bron: Salzburg24.at)

Zo’n bloemenpracht, geweldig!

14 Replies to “Mijn weken”

 1. 90 overnachtingen buitenhuis, dat betekend dat je je elke keer moet voorstellen aan je buren omdat ze je niet meer kennen. 😉 Geniet er maar lekker van.

  Love As Always
  Di Mario

  Like

 2. Haha mooie quote. Ik kan ook enrom genieten van blogs en vooral reisprogramma’s op tv 🙂

  Verder moet iedereen maar doen waar hij zich het fijnst bij voelt. Lange reizen, veel korte stukjes weg of gewoon lekker thuis op de bank.

  Like

 3. Poeh… ruim drie maanden van huis , maar ik begreep dat er toch een beetje eigenlijk plekje bij is, dat helpt. Wat een juweeltje dat chalet, zie ik 1000x maal liever dan de hoogbouw in de grote steden hier.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.