Fijn fietsen

Hier is ’t net zulk mooi weer als thuis, heerlijk zo’n nazomer. Fietsen achterop de auto en hup naar het zo’n 30 kilometer verderop gelegen St Johann in Tirol. Van daaruit een niet al te lange maar wel heel mooie route gefietst.

‘Wir sind frei, so schmeckt das Ei’, fijn buiten scharrelende kippen..

Uitzicht op de Kitzbühler Horn.

We fietsten door Going, ‘das Bergdoktordorf’. Voor wie niet weet wat dat inhoudt:

–> der Bergdoktor (Nederlandse Wikipedia), meer uitleg op de Duitse Wikipedia site

Nu is mijn man een fan van Duitstalige televisieseries, liefst zogenaamde Krimi’s maar ook ‘die Bergretter’ en bovengenoemde Bergdoktor. Ach, iedere gek zijn gebrek hè, als ik maar niet mee hoef te kijken. Alhoewel ik dokter Gruber wel erg charmant vind ….

Ik zal proberen zelf een beeld te schetsen:

De serie (sinds 2008) speelt zich af rondom Going en Ellmau. Boven in de bergen ligt een boerderij, de Gruberhof. Daar wonen Elisabeth, haar twee zonen Hans en Martin en kleindochter Lilly. Hans en Martin zijn samen vader van Lilly. Hoe dat zo komt? Nou, Hans was getrouwd met de moeder van Lilly maar die reed een scheve schaats met Martin. Ze is inmiddels gestorven, de arme. Martin is arts, maar geen gewone. Hij is werkelijk van alle markten thuis. Hij verwijdert wratten maar indien nodig is hij ook actief als neurochirurg. Hij is enorm charmant, knap en aardig maar in de liefde niet al te gelukkig. Er zijn al heel wat vriendinnen de revue gepasseerd de afgelopen jaren. Hans en zijn moeder houden de boerderij draaiende. Ook hij is niet al te gelukkig in de liefde. Inmiddels ook nog vader van dochtertje nummer twee bij Wirtin Susanne van de Gasthof uit het dorp, maar die liefde is ook alweer passé. Dat was het zo ongeveer. En dat al tien jaar.

Er waren draaidagen toen wij ‘toevallig’ langs de verschillende locaties in Going en Ellmau wilden fietsten. Dit zijn de Gasthof en de Apotheek uit de serie. De praktijk van dokter Martin mocht vanwege de opnames helaas niet gefotografeerd worden. Daar mochten we alleen snel heen en weer lopen, en nee, we mochten niet figureren ….

Na een heerlijke lunch reden we weer moe (ik dus) maar voldaan naar huis:

19 Replies to “Fijn fietsen”

  1. Wij zijn gek op crimi’s maar zien eigenlijk nooit een Duitse. Vroeger werden ze wel uitgezonden op de Nederlandse tv, altijd van die knappe mannen.

    Like

  2. Tijdens onze vakantie in het Zwarte Woud in juni werden wij gewezen op het huis wat model stond voor ‘de Schwarzwaldklinik’ een hele bekende, jaren doorlopende doktersserie.Kennen jullie die ook? Ik keek vroeger vaak Duitse TV. Ben het nu wat verleerd. Mooi gebied daar!

    Like

  3. Ik heb een vriendin die woont in Ellmau. We zijn een aantal jaren terug daar op vakantie geweest. Prachtig daar aan de Wilder Kaiser. We waren zelf in Kirchberg, een plaatsje daar vlakbij.

    Like

Reacties zijn gesloten.