Weer eens naar Brussel

Achttien graden is het vandaag, en er vallen regelmatig buien. Kortom, mijn regendansjes zijn geslaagd. Wat een verschil met vorige week! Dat wat er over is van de grasmat aan de achterzijde van ons huis krijgt langzaamaan weer een groene schijn maar de mat in de voortuin moet als verloren worden beschouwd. Het blijft akelig uitzien als een veldje vol stro. ’t Is niet anders.

Gisteren was het nog lekker warm. Eigenlijk ideaal om een dagje thuis te blijven en wat in de tuin te werken maar middelste vond het prettig als we langs zouden komen. En dus reden we weer eens richting Brussel.

Het was goed te merken dat het nog steeds vakantietijd is, we waren vrij vlotjes in het hart van Europa.

We hadden goede gesprekken, soms is dat nodig, en genoten vervolgens van een lekkere lunch bij Café Chicago, glutenvrij was er mogelijk en lekker!

Vervolgens gingen we voor een afzakkertje naar een van de (steeds meer, steeds grotere, steeds gezelligere) terrasjes op de Oude Graanmarkt. Ook daar duidelijke menukaarten, zó fijn!

Ik zag wederom een muurschildering die ik nog niet eerder zag, maar ik vond ‘m niet geschikt voor deze blog ….. maar de volgenden kwamen wel door de ballotagecommissie:

Kan zijn dat ik ze eerder heb laten zien maar het lukt me op de een of andere manier niet om het te controleren.

Het centrum van Brussel, met name de drukke Anspachlaan, is al een aantal jaren verkeersluw. Er wordt best hard gewerkt en het wordt mooi, tenminste dat vind ik.

Daar waar dagelijks vele auto’s reden ontstaat nu een mooie wandelpromenade met links en rechts plukken groen.

Duiven, oneerbiedig de ratten van de stad genaamd, weten dat ook te waarderen ….

Enfin, het was wederom een fijne zondag

16 Replies to “Weer eens naar Brussel”

 1. Als ik “meidendag” in Brussel wil houden kan ik fijn bij jou in de leer, Inge.😊😘😉

  Like

 2. Mooie die muurschilderingen, ik hou er van. Ben nu wel nieuwsgierig naar die ene die niet door de ballotagecommissie kwam.

  Like

 3. De muurschilderingen zijn mooi, over die hekjes om de grasperkjes ben ik minder positief, een beetje armoedig ! Maar dat staat een heerlijke dag niet in de weg natuurlijk.

  Like

 4. Ik heb het vast wel ergens eerder gezegd….. op het www
  Ik heb echt niets met duiven, ik vind ze echt niet leuk, niet schattig of grappig, ik vind het gewoon
  NIETS.
  De muurschilderingen daarentegen zijn prachtig.

  Like

 5. Kolosale muurschilderingen. Die hekjes zijn een beetje boers, maar dus tijdelijk. Heerlijk zo’n kind in het buitenland. Geeft reden om er eens uit te gaan 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.