zon en veel wind

’t Is een zonnige zondag, met wel behoorlijk wat wind. Oostenwind. Als die flink waait stormt het zowat boven op het plateau waar wij wonen. Alles waait droog, te droog ….

Mijn moestuinbak heb ik al verplaatst naar een plekje zoveel mogelijk uit zon en wind, anders overleven de komkommer- en tomatenplantjes het niet ben ik bang.

Vanmiddag zijn we even naar een bouwmarkt gereden voor wat noodzakelijke aankopen (een nieuwe wc pot, de oude in ons tuinhuis was kapotgevroren gedurende de winter, en dat merk je pas als je ‘m wilt gebruiken ….). Gelukkig voor mij reden we ook nog naar het Genker Plantencentrum, ik geloof dat ik wel eens (hier op deze blog of elders) heb geschreven dat het daar hartstikke mooi is met een geweldige keuze aan planten, bomen, struiken en aanverwanten. Ik zag daar ook nog een aparte auto staan voor Sjoerd zijn verzameling.

Schoonouders komen eten. Dus moesten er ook nog boodschappen worden gedaan, en dat is gezelliger met z’n tweetjes.

Wanneer is de volgende wedstrijd? Ik heb geen idee …. we kochten voor het gemak kant-en-klare salades. Op de mijne stond deze ingrediënten informatie

Vreemd, glutenvrije tarwe? Er bestaat wel glutenvrije tarwezetmeel ….

En verder?

Oudste geniet met volle teugen. Yes, hij was er bij. “This is amazing!!”

Middelste is ook vanmiddag weggereden op vakantie, en ja, dat betekent dat er hier weer twee logees zijn

En waar liggen ze? Juist, daar waar het mijns inziens veel te warm is, maar katten zien dat wellicht anders 😄

Fijne zondag nog!

17 Replies to “zon en veel wind”

 1. Fijne zondag. Behalve de hitte en de droogte die ook voor onze tuin te heftig zijn. Dat is dus niet fijn.

  Like

 2. Door de wind is de temperatuur hier wel goed 25 á 26 gr), maar de wind op zich was verschrikkelijk. Ons zonnescherm kon vanwege de storm niet open, dus zaten we een tijd van de dag met ramen en deuren dicht, bah.

  Like

 3. Een mooi Dafje, die zie je niet zoveel meer. Ik moet toch ook eens die kant uitgaan. Van bij ons uit is het even ver als naar Roermond.

  Like

 4. Wij zijn vrijdag ook naar het Genker Plantencentrum geweest, ter gelegenheid van hun 25 jarig bestaan. Een mooie plek om planten te kopen. Heb je de wensboom t.v.v. de leefgroepen van Ter Heide gezien? Wat een geweldig initiatief! Fijne zondagavond nog! Groetjes, Sarah

  Like

 5. Het was gezellig geweest. Zo leuk biertje kratje hebben in de supermarkt staan. leuk alle oranje fans van Max Verstappen. En hij heeft ook gewonnen. Hij heeft goed gereden. Hoge temperatuur in de woonkamer. Te warm voor de poezen. Leuke foto’s. Groetjes Jacqueline & Ferry. ☺️

  Like

 6. Katten liggen het liefst waar het veilig en rustig is. De mijne slaapt op een stoel onder tafel terwijl de dames buiten in een doos liggen.

  Like

Reacties zijn gesloten.