rustige maandag

Het was een druk weekend, voor mijn doen dan. Logés (middelste plus vriendin), behoorlijk wat tuinwerk, even naar het tuincentrum om vervolgens met heel wat plantjes huiswaarts te keren (nog meer tuinwerk), gezellig etentje met vrienden en dus erg laat thuis en in bed.

Mooie aanwinst, toch? Laat ik toch niet meer weten hoe deze plantjes heten. Ik dacht ‘meisje met de mooie ogen’ maar ben me niet zeker.

De Agapanthus die ik een tijdje geleden kocht voelt zich goed thuis op het terras:

Deze hosta’s duidelijk minder, maar dat was al bekend ….

Dezen in pot doen het nog altijd redelijk tot goed, zeker als je niet al te kritisch kijkt …

Ik plukte wat hortensia voor in een vaasje

Kers op de taart dit weekend was het bezoek op zondag van oudste neef met zijn twee kindjes, een manneke van ruim twee en een klein meisje van tweeënhalve maand jong. Zó lief, ik zei het nog tegen middelste: ik zou het niet erg vinden om oma te worden. Ik moest het nog maar een tijdje doen met de logeerkatten was zijn reactie. Dus.

Vandaag was ik niet vooruit te branden en heb ik zowat de hele middag doorgebracht in bed. Was echt nodig. Nu nog even genieten in het zonnetje van een lekkere boterham met pindakaas.

Ooit was ik alles behalve tevreden over dit brood van AH maar de receptuur is verbeterd: het is goed, lekker, en prima een aantal dagen ‘vers’.

Fijne week!

11 Replies to “rustige maandag”

 1. Zo ik kan tegenwoordig op de maandagavond ook beter gaan slapen zeg. Ik ben kapot. Zo maar even wat doen, want ik kak helemaal in. Vers brood is wel een pre. Anders gaat het er niet echt in.
  Mooie blompies en nog lang geen oma dus. Dat is jammer.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 2. Heerlijk hoor zo’n dagje om bij te komen. En ik zit te lachen om die logeerkatten waar je het voorlopig mee moet doen.

  Like

 3. Nee, dit is geen Suzanne met de mooie ogen, maar een Helenium huppelepup. Daarvan heb je erg veel varianten. Ik heb er een aantal in de tuin staan. Als je de uitgebloeide bloemen er even uit knipt heb je er langer plezier van.

  Geliked door 1 persoon

 4. De naam weet ik niet maar het zijn wél prachtige bloemetjes.
  Schattig hé die kleintjes, maar ja, oma worden kun je niet afdwingen!

  Like

 5. Het zou ook zomaar de kokardebloem (Gaillardium huppelepup) kunnen zijn, ook een plant met oneindig veel variaties. Ze heeft wel een zonnige standplaats nodig en is dan goed winterhard.

  Like

Reacties zijn gesloten.