Uitje

De afgelopen week zat vol met een aantal leuke dingen. We bezochten onder andere het oude centrum van Zell am See. In de volksmond heet het wel Dubai am See dankzij de vele toeristen uit de Arabische wereld. Het is Ramadan en dus heel rustig, de toeristenstroom komt pas na afloop hiervan goed op gang.

Dit is de Vogt- oftewel Kastnertoren, een meer dan 1000 jaar oud bouwwerk waarin het zogenaamde ‘Heimatmuseum’ huist.

Overlijdensaankondigingen van heel lang geleden. Je ziet ze nu nog wel, maar dan gewoon van papier, met punaises geprikt op een prikbord naast de ingang van de kerk.

Afgelopen weekend hadden we een uitje met bekenden in München, daar zag ik ze ook, maar dan ogenschijnlijk nog ouder:

Dat uitje was erg leuk. We haalden ons gezelschap op van de trein, gingen gezamenlijk naar een hotel in hartje München en genoten ’s avonds onder andere van een rit met/op Segways (klik). Ai, ai. Dat was dus echt niks voor mij. Ik ben er dan ook een keer afge-flikkerd-vallen, maar na een half uur goed oefenen stond ik buiten verwachting toch goed op dat ding en konden we een heuse rondrit door het centrum van München maken.

Maar we wandelden ook heel wat kilometers, en dat in die plakkerige hitte …. Door de Englischer Garten bijvoorbeeld, een van de grootste stadsparken ter wereld. Grote publiekstrekker hier zijn de surfers op de Isar, fascinerend om te zien:

Soms met voldoende golfslag, soms lekker rustig:

Uiteraard liepen we weer over de Viktualienmarkt

Verder genoten we van elkaars gezelschap, lekker eten en drinken, kortom: de week en het weekend waren weer meer dan geslaagd.

18 Replies to “Uitje”

 1. Leuk uitje! Ik ken het niet moet ik zeggen, Segway nooit gedaan, lijkt me moeilijk. Wel stoer die foto van jou op je surfplank 🙂 Ik kende het niet Dubai am See (en de andere variant ook al niet).

  Geliked door 1 persoon

   1. Hehe, bij het lezen dacht ik, kijk dat is nu toerisme zie. Vroeger gingen wij (Europeanen) allen daarheen als toerist om te zien wa we zelf niet ehbben en nu komen zij (en ze zijn met veel meer) naar ons. Gaat volgens mij nog spannend worden.
    Wel prachtig dar surfen op de Isar.

    Like

 2. Terwijl wij genieten in la douce France, lees ik jouw belevenissen in Oostenrijk en Duitsland met plezier. Het leven kan inderdaad een feestje zijn, maar die slingers moet je wel zelf ophangen. En dat kan jij/kunnen jullie. Au revoir.💋

  Geliked door 1 persoon

 3. Het lijkt me hartstikke leuk om met zo’n Segway te rijden maar waarschijnlijk flikker ik er ook een paar keer af voordat het lukt.

  Like

 4. Prachtig die oude toren! En de aankondigingen, bijzonder.

  De segway, ja ik zie ze weleens en denk dan… never mind, hahahaha

  Heerlijk zo’n weekje weg, weer helemaal uitgerust?

  X

  Like

Reacties zijn gesloten.