Weer zo’n week in beeld met een beetje woord

Gisteren een lekker stuk gewandeld boven in de bergen. Heerlijk verkoelend als het in het dal behoorlijk warm is. Veel te warm is het, ook hier. Mensen beginnen te klagen: veel te warm en te droog voor de tijd van het jaar. Niet goed voor de natuur, maar wat doe je eraan.

Daar boven zag ik onder andere dit:

Gatver, daar kan ik behoorlijk pissig om worden. Waarom hondenpoep opruimen en vervolgens dat plastic zakje achterlaten in de natuur? Laat – als je dan toch geen fatsoen of normbesef hebt – dat beest dan gewoon schijten zijn ding doen zonder het resultaat vervolgens in een zakje te doen want dit is ook drie keer niks. Grrr. Erg is dat ik het heb laten liggen omdat er in geen velden of wegen een prullenbak te bekennen was.

Enfin, we zagen ook kunst in de bergen:

Dit om te laten zien hoe groot de meubels zijn:

En nog een

Verrassend om kunst op grote hoogte tegen te komen. Minder verrassend is het om op grote hoogte een klein kapelletje tegen te komen.

Ter ere van Sissi.

Om stil van te worden. Van zo’n uitzicht. Of niet dan? Het werd daarboven wel een jasje minder warm …..

Ik had nog een kort maar leuk gesprekje met een Engelse die gezellig op een bankje zat te handwerken. Ik wilde graag weten wat ze aan het doen was. “Tatting”, zei ze, in het Nederlands heet dat dus frivolité (klik). Stom genoeg ben ik vergeten om een foto van haar te maken ….. Maar ik wil dat wel eens gaan proberen, zag er zo mooi uit. Alsof ik niet genoeg hobby’s heb …..

13 Replies to “Weer zo’n week in beeld met een beetje woord”

 1. Wow wat prachtig toch!! Ik vraag me ineens af waarom wij eigenlijk nooit naar de bergen trekken. Die kunst is ook mooi, maar het allerleukst dat kapelletje gewijd aan Sissi. Aaah Sissi…

  Like

  1. Vroeger ging ik met mijn ouders altijd (1x per jaar, nooit vaker, dat was toen zo) naar Zeeland. Mijn man ging daarentegen altijd naar de bergen. De zee blijft trekken maar de bergen staan met stip op 1

   Like

 2. Wij gaan ook nooit richting de bergen, hoewel daar binnenkort misschien verandering in komt. Ik heb nu in ieder geval prachtig met je mee gewandeld, dus het lijkt me heel leuk.

  Like

 3. Oostenrijk is ons ook heel goed bevallen, daar gaan we zeker nog eens naartoe. We waren daar in Kirchdorf.

  Like

 4. Ik hou niet van kunst in de bergen, de natuur op zich is al kunst genoeg voor mij. En wat voor een als je jouw laatste foto ziet, prachtig. Maar dat kapelletje is leuk, dat hoort daar.

  Like

 5. Ìk denk dat het zeer welkom was dat het een jas scheelde daar op die berg. prachtig land. Ik was een paar keer in de winter in Tirol de kapelletjes zijn daar inderdaad ook overal om je heen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik ga er van uit dat die gene het in zijn jaszak heeft gedaan en dat het daar uit is gevallen omdat ze nog even met haar hond heeft gespeeld. De omgeving is prachtig natuurlijk.

  Love As Always
  Di Mario

  Like

Reacties zijn gesloten.