tuinplantjestic

Waar ik ook ben, ik loop altijd graag door een supermarkt (elders) of tuincentrum (thuis of elders). Soms lukt het me om met lege handen uit een tuincentrum te komen maar vaak/vaker echt niet. Klein beetje een tic dus waar vast meerderen zich in herkennen.

Thuis heb ik een vrij grote tuin waar altijd wel plek is voor een plant of twee of drie. Het naar huis gaan met iets groens of bloeiends is dus geen probleem, verre van dat. In Oostenrijk daarentegen is het altijd weer wikken en wegen waar ik iets kan zetten en of het wel goed gaat met groeien en bloeien als we er weer meerdere weken niet zijn. Het wil er nog wel eens goed en regelmatig regenen, de kans op uitdroging valt gelukkig mee. Geluk bij een ongeluk is dat de meeste plantjes er stukken duurder zijn dan thuis ….. ik hou me keurig in. Mijn tic blijft daar goed onder controle.

Ik heb in Oostenrijk weliswaar geen tuin maar wel een vrij groot balkon met dito plantenbakken.En zeg nou zelf, zo’n plantjes in die kleuren kun je toch niet weerstaan? Ik in ieder geval niet. Ik ging dus voor de bijl, en denk intussen dat de Oostenrijkse bijen erg blij zijn met mijn plantenkeuze.

Deze schone bloeier nam ik van thuis mee:

Geen idee eigenlijk wat het is, het lijkt op een Spaans Margrietje maar is het volgens mij niet.

Haken gaat ook goed tussen de buitjes door, als ik ’t werkje niet blijf uithalen komt de tas ergens deze zomer nog klaar ….

18 Replies to “tuinplantjestic”

 1. Heel herkenbaar, ik houd ook van plantjes in mijn tuin. Een tuincentrum is voor mij net als een speelgoedwinkel voor een kind. En dat Spaanse Margrietje look-a-like? Het lijkt er wel veel op maar de groene blaadjes zijn toch iets anders en de stengeltjes ook. Misschien een Oostenrijks Margrietje 🌸?

  Geliked door 1 persoon

 2. Haakwerk, kopje thee, een nootje, prachtig uitzicht, fijne planten. Hoor ik daar iemand spinnen van genoegen? Het geluid draagt ver hoor, over de Alpen!

  Like

 3. Ik lijd ook aan die tic maar net als jij in Oostenrijk houd ik me een beetje in hier in Frankrijk, erg duur die plantjes. Ik heb precies dezelfde Spaanse Margriet look-a-like, nog meegenomen uit Nederland. Maar met die hagelbui van een week of twee geleden heeft de plant zoveel te lijden gehad dat hij er nu nog steeds heel zielig bij staat. Ik ben bang dat ie het niet gaat redden.

  Like

  1. Tuinplanten hier komen bijna allemaal uit Nederland, dat verklaart de hogere prijs, maar om nu alles van thuis mee te nemen gaat me wat ver. Alhoewel, we hebben heel wat meegesleept in de loop der jaren 😀

   Like

 4. Onze tuin staat tamelijk vol en het lukt me dus best wel goed om zonder plantjes uit het tuincentrum te komen 😉 plantje kopen is wel leuk maar in de aarde wroeten vind ik minder.

  Like

Reacties zijn gesloten.