de week in beeld met een klein beetje woord

Bij Marthy (klik) las ik over kommer en kwel in haar tuin ‘dankzij’ een fikse hagelbui. Hier – gelukkig – geen hagelbui, maar wel heel wat gaten in de Hosta’s

Debet hieraan zijn de vele naaktslakken die het blijkbaar erg naar hun zin hebben in mijn tuin. Aangezien ik geen gif strooi of spuit ga ik diverse keren per dag op slakkenjacht. De buit (soms zo’n 40 tot zelfs 50 slakken per keer) breng ik naar de verre achterkant van onze tuin, als makkelijke prooi voor die vogels die dat vast lekker vinden.

Voor de rest mag ik niet klagen, alles groeit en bloeit dat het een lieve lust is. De courgette:

Twee komkommerplantjes staan nu in de volle grond:

Drie nog even in de moestuinbak.

De hosta’s in potten zijn tot nog toe vrij van slakken en staan er heel mooi bij

Idem de Salvia’s en Lavendel, dat zijn toch zulke dankbare planten!

Dankbaar was ook het boeket dat ik van middelste kreeg voor Moederdag. Op 13 mei gekregen, en pas vandaag de gft-bak in,

met uitzondering van deze beauty’s die nog even mogen blijven staan

30 Replies to “de week in beeld met een klein beetje woord”

 1. Dat ziet er allemaal goed uit. Alleen die hostas, elk jaar weer dik prijs met de slakken. Maar geen gif, beter gaten dan dooie vogels.

  Like

  1. Ja, helemaal mijn idee. Daarom de bixus uit de tuin verwijderd: liever geen buxus dan allemaal dode koolmeesjes ‘dankzij’ rupsenbestrijdingsmiddelen ….

   Like

 2. O ja, Hosta’;s en slakken heb je altijd samen. Heel jammer want het zijn prachtige planten die ik graag in de tuin zou hebben. Daarom heb ik ze samen de deur uitgezet want onze tuin is niet groot genoeg om ze een beetje te scheiden.

  Like

 3. Wat een tuin………… Tja, die eeuwige strijd met Hosta’s en slakken komt me bekend voor. Ik heb het toentertijd opgegeven en had op het laatst geen Hosta’s meer, helaas.

  Like

 4. Heerlijk al dat tuinnieuws, het staat er fleurig bij. En die laatste foto is kaartwaardig. Zo heet mijn mapje waarin ik foto s bewaar die verjaardagskaart kunnen worden.

  Like

 5. Wat zijn jouw courgette-en komkommerplanten al groot, ze zien er geweldig uit. Bij mij zijn het nog miezertjes. Mooi, die salvia’s, ik heb er ook veel.

  Like

 6. Ziet er allemaal goed uit. Behalve die gaten in de bladeren dan. Hebben we hier ook al. De buxusmotten zijn weer (tijdelijk waarschijnlijk) even pleite.
  Leuk dat boeket en ook dat kleine vaasje vind ik top.

  Like

  1. Uit ervaring weet ik dat die motten en rupsen maar tijdelijk weg zijn. Binnen no time is weer een verse lading rupsen de boel kaal aan het vreten ☹️ Degenen die rijk worden zijn de tuincentra die eerst gif en naderhand nieuwe plantjes verkopen …..

   Like

Reacties zijn gesloten.