sneeuw en voorjaar

Van mijn streven om vaker dan tot nog toe, of in ieder geval regelmatiger een stukje te schrijven komt maar bitter weinig terecht. Te druk met andere dingen, dat zal het wel zijn. Mijn map met foto’s voor de blog zit redelijk vol, ideeën zat, maar de uitvoering …..

Ik kwam deze kaart tegen, gekregen van Bertie. Oeps, dat is al heel wat weken geleden …. maar alsnog bedankt!

Ik maakte de eerste jam van dit jaar volgens een recept van Madame Confituur, te weten rabarberconfituur met banaan en gember. Tja, wat zal ik zeggen: ziet uit als honing, smaak is wel oké maar niet echt voor herhaling vatbaar. Maar aangezien smaken verschillen plaats ik de link toch maar.

Vorige week reden we zo ongeveer nog door de sneeuw bij een temperatuur van net boven het vriespunt:

Dat was dus op de Grossglockner. Het leek wel winter daar boven terwijl het in ’t dal heerlijk toeven was bij 20 graden. De pas was net een paar dagen open na compleet sneeuwvrij gemaakt te zijn met onder andere bovenstaand antiek gevaarte. Ieder jaar weer wordt deze “Bergstrasse” schoongemaakt vanuit Fusch in Salzburg aan de ene en vanuit Heiligenblut in Karinthië aan de andere kant. Veel sneeuw, veel werk!

Afgelopen week was het thuis weer volop tuin-tijd. Met heel veel plezier loop ik dan door een tuincentrum met in mijn hoofd ideetjes voor de potten die thuis al klaar staan. Ik heb me goed ingehouden qua hoeveelheid en ook qua kleur. Geen uitbundige kleuren dit jaar maar voornamelijk roze, wit en blauw: lavendel, salvia, pelargonium en Spaanse margrieten.

En Agapanthus

Mijn inhoud van ’t moestuintje begint ook wat vorm te krijgen. Nog even en dan zullen de komkommerplanten de bak uit moeten, mits ze daadwerkelijk 2 meter hoog gaan worden.

Maar dat moet ik eerst nog zien …..

21 Replies to “sneeuw en voorjaar”

 1. Die sneeuw is natuurlijk wel mooi, maar voornamelijk op de foto. Ik zie toch liever die zon in je kamer. Laat die kruiden en groenten maar groeien.

  Love As Always
  Di Mario

  Geliked door 1 persoon

 2. Leuk werk om potten te vullen met al dat moois. Ik sta te popelen om dat ook te doen, hopelijk is het goed weer morgen.

  Like

 3. Daar zijn we een aantal jaren terug ook geweest in mei… Toen lag er maar een zielig beetje sneeuw en was het warm.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat ligt eraan Bertie, soms kan ik bergen verzetten (nou ja, voor mijn doen dan) en soms komt de stappenteller niet boven de 5000 uit. Maar ik klaag niet, en het voorjaar staat met stip op nummer 1 😀

   Like

 4. Het is in ieder geval een zeer wisselvallig voorjaar, we maken hier ook van alles mee met het weer.De tuin is hier eigenlijk al een beetje over het hoogtepunt van de voorjaarsexplosie heen.

  Like

 5. Dezelfde kleurenkeuze hier in de tuin…
  Wat de confituur betreft: rabarber met gember is heel lekker. Laat die banaan maar weg.

  Like

 6. Komkommers kunnen echt heel hoog worden, maar je kunt ze leiden 🙂
  Wij gaan ook voor kweekbakken op hoogte, kan ik tenminste rechtop blijven staan.

  Like

 7. Je woont in een mooi stukje Nederland. Dat van die molen tot atercentrale vond ik erg interessant. Mooie invulling van een monument!

  Like

Reacties zijn gesloten.